Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Naučte se domácí přípravu základního typu sushi.

Vše o sushi: balíme maki sushi

Vložit video na:

aktualizováno 03.05.2010, 14:46 | 04.05.2010, 12:00 | doma.cz/kat/Jindřich Kodíček

Naučte se domácí přípravu základního typu sushi.

Ve japonských restauracích se můžete setkat hned s několika desítkami druhů sushi. Postupně vám představíme některé z nich. Nejtypičtějším druhem sushi je minirolka  "maki sushi" .

 

Sushi typu "maki“ se balí do mořské řasy, která je, kromě typické chuti, bohatá na stopové prvky. Maki znamená doslova "rolovat“.

 

Vyhrajte poukaz na večeři v sushi restauraci Miyabi v Praze!

SOUTĚŽ o poukaz do sushi restaurace

 

Balení sushi


Připravte si plátky řas na speciální bambusové podložky. Rozprostřete připravenou rýži na dolní půlku plátku. Nechte asi 1-2 cm volné okraje.


"Rýži lze ji běžně sehnat ve velkých supermarketech, ale existují i specializované obchody s potřebami pro japonskou gastronomii," specialista na přípravu sushi Vítek Kawasumi z restaurace Miyabi v Praze.

 

 

Přesný návod pro přípravu rýže najdete v článku

Vše o sushi: rýže je základ
 

Rybu, okurku, mrkev, pórek nebo mladou cibulku nakrájejte na úzké nudličky.


Zabalte a nechte chvilku odpočinout. Všechno krásně zvlhne a poté se i lépe krájí.


 

 
2 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

petr 17:50 01.11.2012
recepty na maki najdete také zde www.e-sushi.cz/maki-sushi.p61.html