Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Chcete si v pohodlí domova připravit dobré cappuccino, ale nedokážete vyšlehat kvalitní pěnu? Pravděpodobně děláte jednu zásadní chybu! Díky našemu návodu poznáte, že celé kouzelní s mlékem je vlastně hračka!

Vyšlehejte pěnu na cappuccino jako profesionál! Stačí, když se naučíte tento trik

Káva
zdroj: Getty Images Káva
aktualizováno 24.06.2018, 00:34 | 24.06.2018, 00:34 | doma.cz

Chcete si v pohodlí domova připravit dobré cappuccino, ale nedokážete vyšlehat kvalitní pěnu? Pravděpodobně děláte jednu zásadní chybu! Díky našemu návodu poznáte, že celé kouzelní s mlékem je vlastně hračka!

V cestě za dokonalou mléčnou pěnou máte na výběr ze dvou možností přípravy. Zaprvé si v obchodě můžete pořídit ruční či elektrický napěňovač, který vám však nemusí přinést 100% výsledek. Právě proto se zaměříme na výrobu mléčné pěny pomocí speciální trysky, která často bývá součástí kávovaru. Příprava této pěny chce trochu zručnosti i cviku.

 

 

Jak na to?
Součástí kávovaru s tryskou bývá i nerezová konvička, kterou do 1/2 naplňte kvalitním, plnotučným a především vychlazeným mlékem. Čím více tuku, tím lépe. Těsně před šleháním odpusťte trochu páry, aby se tryska vyčistila. Vložte trysku asi 1 cm pod okraj mléka, a to v místě hubičky. Nyní pusťte páru. Mléko se pomalu začne našlehávat.


Dodržujte sklon konvičky asi 45 stupňů, přičemž držte konvičku rovně a za ucho. Pomalu konvičku posouvejte níž. Měl by vám na povrchu vzniknout vír a mléko by mělo houstnout. Ve chvíli, kdy uslyšíte místo praskání poklidné šuměmí a konvička začne pálit, vypněte páru. Dále nešlehejte, protože by se mléko mohlo začít vařit.

 

Káva
(Foto: Getty Images)


V neposlední řadě konvičkou klepněte o pracovní desku. Tím se zbavíte nežádoucího vzduchu a vám zbude jen nádherná pěna. Doporučujeme mít připravený vlhký hadřík, abyste po odložení konvičky mohli ihned otřít trysku. Pokud to neuděláte, zbytky mléka rychle zaschnou a potom se špatně odstraňují.

 

ČTĚTE TAKÉ:

POZOR! Káva z kelímku vás může zabít jedovatou látkou
Jak pít kávu jako pravá Italka?
Mýty o kávě a cole! Kolik jí můžete vypít a opravdu škodí?

 

Brzy možná dokážete i toto:

 


Náš tip:
Nedaří se vám mléko stále namíchat? Chcete se dozvědět zajímavé informace o přípravě domácího espressa? Nevíte, jak správně zacházet s vaším kávovarem? Nejen na tyto otázky můžete najít odpověď na speciálním kávovém kurzu od značky Sage. Na kurzu se  naučíte připravit espresso, cappuccino, našlehat mléko či základy latté art. Více informací naleznete na www.sagecz.cz/kurzy-vareni.

 
1 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

yenhang1811@gmail.com 06:55 25.06.2018
Thank you for sharing this useful information with us.
Please notify us like this :http://duckducklife.com