Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Vyzkoušejte českou klasiku v moderním pojetí.

Vytuněná retro snídaně pro dospělé mlsaly: Krupicová kaše s likérem RECEPT

Krupicová kaše
zdroj: oficiální zdroj Krupicová kaše
aktualizováno 28.04.2018, 00:30 | 28.04.2018, 00:30 | doma.cz

Vyzkoušejte českou klasiku v moderním pojetí.

Máte rádi sladké a občas snídani, ale i večeři nahradíte krupičnou kaší, trhancem, nebo od dětství milujete šišiky s mákem? Zkuste chutný recept na krupičnou kaši, kterou ovšem servírujte pouze dospělým. Autorem nevšedního receptu je Jan Punčochář, šéfkuchař restaurantu Grand Cru a dvojnásobný vítěze ankety Zlatý kuchař.

 

ZKUSTE TAKÉ:

Jahodová dieta! Musíte ji zkusit!
Rýžová kaše se švestkami
Krupicový nákyp – recept pro spokojenou rodinu

 

Krupicová kaše s likérem a čerstvými jahodami

 

Ingredience:

 

0, 5 l mléka
100 g cukru
0, 15 l likéru, např. Baileys Chocolat Luxe
200 g dětské krupičky
80 g másla
200 g jahod
50 g cukru
80 g cream fresh (nebo zakysané smetany)
200 g karamelové zmrzliny

 

Krupicová kaše
(Foto: oficiální zdroj)

 

Postup:

 

1. Mléko a krupičku nechte na dvě hodiny nabobtnat. Následně přidejte 0, 1 l čokoládového Baileys, máslo, cukr a pomalu vařte 10 – 15 minut za stálého míchání.


2. Kaši vložte do espuma lahve (lahve na šlehačku), vložte jednu bombičku a našlehejte.


3. Nakrájejte jahody na drobné kostičky, promarinujte s likérem a cukrem.


4. Doprostřed talíře dejte jahodový tataráček, přidejte kaši z espuma lahve a navrch lžíci karamelové zmrzliny.

 

Náš tip: Zkuste i klasické smetanové Baileys, vaječný likér nebo voňavé mandlové amaretto.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře