Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Pečeným hovězím žebírkům dodá pivo chuťovou tečku. Díky tomu ani zbylá omáčka nepřijde nazmar a budete ji s pečivem mlsat i potom, co sníte všechno maso.

Zálesácká pivní žebra RECEPT

Pivní recepty - 12
zdroj: oficiální zdroj Pivní recepty - 12
aktualizováno 07.01.2017, 00:37 | 07.01.2017, 00:37 | doma.cz

Pečeným hovězím žebírkům dodá pivo chuťovou tečku. Díky tomu ani zbylá omáčka nepřijde nazmar a budete ji s pečivem mlsat i potom, co sníte všechno maso.

Potřebujete:

6 kusů hovězích žeber

1 cibule
1 mrkev
150 g celeru
5 stroužků česneku
300 ml piva, např. Litovel Premium
200 ml červeného stolního vína
200 ml hovězího vývaru
1 dcl oleje
150 g rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
Koření: bobkový list, celý pepř, sůl, 1 větvička rozmarýnu, 1 větvička tymiánu
Jarní cibulka na ozdobu

 

Pivní recepty - 11
(Foto: oficiální zdroj)

 

ČTĚTE TAKÉ:

Upečte si vlastní housky! Recept od Jirky Babicy
Pořádná chlapská jídla: Naučte se ty nejlepší pivní recepty!
PIVNÍ recepty pro celou rodinu

 

Postup:

 

V pekáči na oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli, mrkev a celer, nakonec přidáme plátky česneku, rozmarýn a tymián.

 

Zalijeme protlakem, vše zahřejeme a zaprášíme moukou. Poté směs zalijeme pivem, vínem a vývarem, přidáme špetku soli, cukru, pár kuliček celého pepře a lístků bobkového listu.

 

Nakonec přidáme žebra, promícháme je se směsí a vše pečeme přes dvě hodiny na 150 stupňů. Po upečení servírujeme s nasekanou jarní cibulkou a pečivem.

 

Pivní recepty - 13
(Foto: oficiální zdroj)

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře