Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Ovládněte gril rumovými vepřovými žebry.

Žebra na gril? Naložte je do rumu a cukru RECEPT

Marinovaná žebra
zdroj: oficiální zdroj Marinovaná žebra
aktualizováno 02.08.2018, 16:30 | 02.08.2018, 16:30 | doma.cz

Ovládněte gril rumovými vepřovými žebry.

Maso a vůně grilu patří k létu. Opusťte od rožnění klobásek a lehce vysušitelného kuřecího. Postupte na vyšší úroveň a na grilu připravte vepřová žebra. Nenechte se odradit délkou přípravy, nejedná se o nic složitého.

 

Marinovaná vepřová žebra s kapkou rumu


Ingredience na obalení:


• Vepřová žebra
• 2 polévkové lžíce mleté papriky
• 1 polévková lžíce mletého chilli
• 1 polévková lžíce sušeného česneku
• 1 polévková lžíce mleté hořčice
• 2 polévkové lžíce hnědého cukru
• 3 polévkové lžíce mořské soli
• 1 polévková lžíce černého pepře

 

Postup:


1. Vepřová žebra důkladně očistěte.
 

2. V misce smíchejte všechny ingredience na obalení, vzniklou směsí žebra posypte a rukou poctivě zapracujte.
 

3. Předehřejte troubu na 180 °C.
 

4. Žebra zabalená do alobalu nechte péct zhruba 2 hodiny a mezitím si připravte marinádu.

 

Marinovaná žebra
(Foto: oficiální zdroj)

 

Ingredience na marinádu:


• ½ hrnku hnědého cukru
• 1 hrnek kečupu
• ½ hrnku rumu
• 4 polévkové lžíce worcestrové omáčky
• 1 polévková lžíce mletého chilli
• Sušený česnek
• 3 polévkové lžíce jablečného octa
• ½ hrnku vody

 

Náš tip: Doporučujeme kořenitý rum Captain Morgan Original Spiced Gold, díky němuž se jídlo stane nezapomenutelným.

 

Postup:


1. Veškeré ingredience na marinádu dejte do hrnce a ohřívejte na středním plameni.


2. Zhruba po deseti minutách ohřívání snižte teplotu a míchejte, než se omáčka zredukuje.


3. Jakmile se žebra v troubě dodělají, rozžhavte gril.


4. Vyjměte maso z alobalu a položte na gril. Žebra potírejte marinádou a každých pět minut je otáčejte. Grilujte zhruba 20 minut.


5. Přendejte žebra na dřevěné prkénko a naporcujte. Dobrou chuť!

 

ČTĚTE TAKÉ:

Jak na úžasný steak? Škola grilu pro fajnšmekry
Grilovat lze i DIETNĚ! Známe nejlepší MARINÁDY PRO ŠTÍHLOU LINII
Chystáte se ještě grilovat? Vyberte k jídlu ta správná vína!

 

Taková poctivá grilovačka může klidně zabrat i celý den a dokáže být dost namáhavá. Myslete proto také na osvěžení a připravte si jednoduchý míchaný drink, který je dnes už klasikou! Postačí vám k tomu rum zbylý z marinády, cola a čerstvé limety.


• Naplňte sklenici ledem až po okraj
• Přilijte 40 ml rumu
• Zalijte 150 ml coly
• Servírujte s měsíčkem limety

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře