Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Zkuste pozapomenutý recept na českou klasiku!

Hovězí líčko na pivu! Aneb pivo chutná i na talíři

aktualizováno 23.10.2011, 00:00 | 23.10.2011, 00:00 | doma.cz/ina

Zkuste pozapomenutý recept na českou klasiku!

Chutný a oblíbené jídlo s hovězím a pivní omáčkou často v restauracích nenajdete, proto si ho s naším receptem připravte doma!


Ingredience:


sůl
10 g
koření divoké
10 g
mouka
100 g
cibule kuchyňská
100 g
med
20 g
rozmarýn
20 g
tymián
300 g
pivo tmavé
300 g
zelenina kořenová
50 g
protlak rajčatový
500 ml
pivo černé
800 g
hovězí líčko
1 špetka
pepř černý mletý

 

ČTĚTE TAKÉ:


Zamilované mužské jídlo? Připravte mu španělského ptáčka!

Troufnete si na krkovičku? Skvělý recept

 

Postup:


1.
Líčka osolte, opepřete, opečte na oleji.


2.
Do výpeku dejte restovat nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel).


3.
Po opečení dozlatova přidejte protlak a med, orestujte dotmava.


4.
Pak přidejte líčka, přilijte pivo a celé zalijte vývarem, až je maso ponořené.

 

Hovězí


5.
Duste nebo pečte při nízké teplotě cca 130 °C asi 3 až 4 hodiny, aby se maso řádně rozdusilo, ale nerozpadlo.


6.
Potom ho vyjměte a z výpeku připravte šťávu - vyrestujte ho a lehce zaprašte moukou.


7.
Opět zalijte pivem a nechte povařit.


8.
Pak šťávu přepasírujte, přidejte nasekaný rozmarýn a tymián a jako přílohu pažitkové nočky.

 

 
40 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře
 

Všechny blogerky

  •