Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Pochutnejte si na slaném závinu z pomazánkového těsta s nivou a vlašskými ořechy. Poradíme jak na to!

Pečeme na slano: výborný sýrový závin!

aktualizováno 12.11.2011, 07:47 | 12.11.2011, 00:00 | doma.cz/ina

Pochutnejte si na slaném závinu z pomazánkového těsta s nivou a vlašskými ořechy. Poradíme jak na to!

Co takhle vyměnit sladké pečení za slané? Naše blogerka má výborný recept na sýrový závin.

 

Na 2 záviny potřebujete: 240 g polohrubé mouky, 180 g pomazánkového másla, 1/2 prášku do pečiva, podle potřeby 2-4 lžíce mléka, sůl, vejce na potření, 170 g nivy nebo jiného sýru s modrou plísní (gorgonzola, roquefort), 2 hrsti vlašských ořechů a hladkou mouku na podsypávání.

 

 

Postup: V míse prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte pomazánkové máslo a 2 lžíce mléka a vypracujte hladké těsto. Pokud by nedrželo pohromadě, můžete kapku mléka ještě přidat. Z těsta pak uválejte bochníček, ten zabalte do potravinářské fólie a dejte jej asi na hodinu odpočinout do lednice.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Švestkový koláč, jak ho ještě neznáte!

Upečte si báječné třešňové řezy

Jedinečný recept: čokoládový lilek!

 

Na pracovní ploše pomoučte čistou utěrku a polovinu těsta na ní vyválejte na 3-5 milimetrů silný plát. Doprostřed obdélníkového plátu rovnoměrně po celé délce rozprostřete nastrouhaný sýr, posypte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a zabalte.

 

Aby se šev nerozlepil, potřete jej po vnitřní straně vodou. Stejně tak potřete vodou kraje a zabalte je. Pomocí utěrky závin snadno přenesete na plech vystlaný pečicím papírem, kde jej ještě potřete rozšlehaným vajíčkem, aby se hezky leskl. Postup opakujte i u druhé poloviny těsta a záviny pečte při 200 stupních Celsia asi 30 minut, dokud nezezlátnou.

 

Tip: Pokud nemáte po ruce ořechy nebo na ně třeba jste alergičtí, potřete závin nejdříve prolisovaným česnekem, až pak jej zasypte sýrem a zabalte. I tahle varianta má své nezaměnitelné kouzlo!

 

Více na mojerecepty.blog.cz.
 

 
37 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře
 

Všechny blogerky

  •