Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Dietní, chutná, výživná a také extra lehká! Přinášíme recept na balkánskou vaječnou omeletu.

Dietní snídaně šampiónů: Balkánská omeleta!

Balkánská omeleta - 2
zdroj: Oficiální zdroj Balkánská omeleta - 2
aktualizováno 13.08.2012, 00:00 | 13.08.2012, 00:00 | doma.cz/ina/ Šárka

Dietní, chutná, výživná a také extra lehká! Přinášíme recept na balkánskou vaječnou omeletu.

Správný rozjezd do nového dne má na svědomí dobrá snídaně. Kdo drží svou hmotnost pod kontrolou, ten si z ranní snídaně už dávno udělal pravidelný a oblíbený rituál. Podle odborníků se právě snídaně na denním příjmu podílí rovnými 20 až 25 %, proto musí být pestrá a vyvážená.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Dietní lívanečky: můžete je mít na stole každý den

Nejlepší chřestové lahůdky! Chutnají a udržují štíhlou linii

 

Podle nálady střídám několik druhů snídaní, ale vždycky se nejvíc těším na vejce v různých podobách. V horkých letních dnech si ráda dám balkánskou omeletu, kterou v době hojnosti zeleniny a bylinek připravuji podle níže uvedeného receptu. Její chuť umocní konzumace na čerstvém povětří. Od takové letní snídaně se jen tak neodbíhá. Když je čas, přejde se zvolna od omelety k šálku horké kávy a když zavoní na stole ještě koláč s ovocem, je to dokonalá představa prázdnin. Navíc jsou to přesně ty chvilky, kdy mám možnost užít si svou letní kuchyň. V novém čísle Apetitu se právě o mé kuchyni objeví článek, tak Vás zvu na návštěvu ;-)

 

Balkánská omeleta - 3
(Foto: Oficiální zdroj)


 

Balkánská omeleta


Pro 2 osoby potřebujeme:


• 5 vajec
• 100 ml minerálky
• 2 drobně pokrájená rajčata
• 100 g nastrouhaného balkánského sýra
• lžíce zelené petrželky
• trochu koprové natě
• pepř
• sůl
• olej na smažení
• plátek másla do talíře


Příprava:

 

Vejce rozšleháme s minerálkou, osolíme a opepříme. Rozpálíme pánev s olejem a vlijeme naběračku vaječné směsi. Hned přidáme nakrájená rajčata, strouhaný balkánský sýr a zelené natě. Omeletu smažíme v nepatrně vyšší vrstvě oleje než jsem běžně zvyklí. Nejprve po jedné straně a poté ji otočíme a osmažíme i po straně druhé.

 

Balkánská omeleta - 2
(Foto: Oficiální zdroj)

 

Nemá být připečená ani načervenalá. Smažíme ji do zlatova a když ji poctivě našleháme, pěkně se nám nafoukne. Na talíři omeletu přehneme, doprostřed vložíme tenký plátek másla, který se na horkém povrchu rychle rozpustí a omeleta bude mít příjemnou vůni. Na talíři ozdobíme sezónní zeleninou a čerstvými bylinkami.

 

Balkánská omeleta - 1
(Foto: Oficiální zdroj)

 

Jaká je vaše nejlepší snídaně na vidličku?

 

Balkánská omeleta - 4
(Foto: Oficiální zdroj)

 

46 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře
 

Všechny blogerky

  •