Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Velikonoce se blíží, co letos vyzkoušet klasiku ve zdravějším hávu?

Upečte si zdravého velikonočního beránka RECEPT

velikonoční beránek
zdroj: Thinkstockphotos velikonoční beránek
aktualizováno 01.04.2015, 16:17 | 01.04.2015, 16:17 | Doma.cz/trm/skaba.cz

Velikonoce se blíží, co letos vyzkoušet klasiku ve zdravějším hávu?

Potřebujeme:

200 g celozrnné žitné mouky,

250 gramu tempehu,

1,5 dcl jablečného moštu,

80 g pohankové mouky,

150 g sladěnky (slad ječmenný),

150 g tuku (rostlinné máslo Alsan nebo kokosový olej),

20 g semínek (slunečnicové, rozemleté lněné),

70 g sušeného ovoce (předem namočit),

70 g oříšků (kešu, mandle, paraořechy, vlašské),

poleva z karobu,

kokos.

 

Postup:


Tempeh nakrájejte na kostky a dejte do hrnce. Postupně přidejte jablečný mošt a vařte cca 20 minut. Rozmixujte a to samé udělejte se sladěnkou a tukem. Obojí pak spojte. Zapracujte celozrnnou a pohankovou mouku, přidejte semínka a nakrájené ovoce. Pořádně promíchejte a nechte 10 minut odpočinout, aby těsto ještě zhoustlo. Formu vymažte tukem, vysypejte moukou, vlijte těsto a pečte na 170′C: 45 minut přiklopené a 15 minut odklopené. Ozdobte polevou z karobu (koupíte ve zdravé výživě) a posypte kokosem.

9 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Veni Vidi Vici 15:48 16.04.2017
Je dobře že konečně někdo vymyslel recept na zdravou variantu. Normálně to jsou samé tuky a nechutné cukry fuj...
Gaius Julius Caesar 18:31 04.04.2015
Brutus: Tohle není beránek, ale parodie na beránka. Co je zdravý neni dobrý. Poleva z karobu, é pfuj, nechutná náhražka pravé čokolády z pravého kakaa. Naopak pitomec je ten kdo tohle uznává. Akorát ten slad se mi moc líbí, bez něj by byl totiž naprosto nemyslitelný můj nejoblíbenější nápoj. :-)
Brutus 12:38 04.04.2015
To gaius Julius cesar: Nastesti se nikdo takovej nenasel kdo by pekl zdraveho beranka takovymu pitomcovi
Gaius Julius Caesar 12:32 04.04.2015
Kdyby mi někdo upekl takovýhleho beránka tak bych mu ho s obrovským zadostiučiněním hodil na hlavu. Není nad beránka z biskupského chlebíčku pěkně politého domácí máslovou čokoládovou polevou. :-)
Petra 20:26 02.04.2015
opravdu tam má byt tempeh? ja bych rekla ze spise tofu natural