Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Slanou nebo trochu ostřejší sýrovou chuť ocení muži, ale i ženy, které dbají na linii.

SILVESTROVSKÉ POHOŠTĚNÍ: Slané mlsky uleví přeslazeným jazýčkům RECEPTY

Silvestr
zdroj: isifa.com Silvestr
aktualizováno 30.12.2015, 00:07 | 30.12.2015, 00:07 | doma.cz/kat

Slanou nebo trochu ostřejší sýrovou chuť ocení muži, ale i ženy, které dbají na linii.

Navíc se vám slané pečivou bude hodit i k silvestrovskému pčípitku, tedy pokud něco zbyde.

Nehovíte představě, že se ládujete už několikátou homolí cukru a dalším kilem tuku (vánoční cukroví je bohužel koncentrace všeho nezdravého). Tak si upečte také něco slaného!

 

Inspiraci můžete najít i na webu poklicka.cz:

Tyčinky s prosciuttem a nivou

Tortilly plněné sýrem feta

Rajčata plněná sýrem a olivami

 

Bramborové špičky


Přísady:
200 g hladké mouky
200 g vařených strohaných vychladlých brambor
200 g tuku
100 g sekané šunky
1 vejce
50 g strouhaného sýra

 

Postup:
Smíchejte mouku, brambory, tuk a šunku. Vypracujte těsto, které nechte 30 minut odpočinout. Pak vyválejte placku, rádýlkem vykrajujte trojúhelníky, pomažte vejcem a posypejte sýrem a můžete přidat i kmín. Špičky jsou nejlepší čerstvé.

 

Slaná rychlovka vínu


Přísady:
Listové těsto
Vejce
Sůl
Mandle, oříšky

 

Postup:
Z listového těsta vyválejte asi půl centimetru tlustou placku a vypichujte z ní tvary podle libosti nebo ji nakrájejte na obdélníčky (asi 3x4 cm). Na plechu je potřete osoleným vejcem a ozdobte oříšky podle vaší chuti. Troubu nastavte na co nejvyšší teplotu a rychle pečivo upečte (při 220°C cca 5-10 minut).

 

Slané plněné košíčky


Plechové formičky – košíčky – vyplňte listovým těstem a upečte. Upečte si je den až dva dopředu a poté dodělejte nápně.
Košíček nazdobte například sekanou šunkou smíchanou s lučinou nebo se šlehačkou s křenem.

 

Plněné šátečky


Přísady:
Listové těsto
1 vejce
strouhaný sýr
Nádivka:
200 g atrohaného sýra
2 vejce
150 g šunkového salámu nadrobno nakrájeného


Postup:
Vejce rozšlehejte do pěny, zamíchejte sýr a salám.
Listové těso vyválejte na plát půl centimetru tlustý. Rozkrájejte na čtverečky a naplňte nádivkou. Naplněné šátečky složte do trojúhelníků a okraje pevně stiskněte. Dejte na plech a potřete rozšlehaným vejcem, posypte strouhaným sýrem a pečte při 220°C 10 minut.

 
19 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře