Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Dietní a rychlejší varianta oblíbeného pálivého pokrmu chilli con carne vás dostane!

Pálí, pálí, pálí! Žhavé krůtí chilli

Recetp - krůtí chilli
zdroj: Tescoma Recetp - krůtí chilli
aktualizováno 19.04.2012, 00:37 | 19.04.2012, 00:19 | vac

Dietní a rychlejší varianta oblíbeného pálivého pokrmu chilli con carne vás dostane!

Zkuste pro jednou zapomenout na hovězí maso, ze spíže vytáhněte sterilované fazolky v konzervě a vrhněte se do žhavého krůtího chilli.


Pozor, pálí!


Že mnozí odsuzují sterilovanou zeleninu? Že je lepší použít čerstvé ingredience a trávit nad plotnou drahocenný čas? Nedejte na řeči a zkuste spolu s námi relativně rychlé a minimálně jako hovězí originál stejně pálivé, krůtí chilli. Přestože budete k jeho přípravě potřebovat celou řadu surovin, nenechte se dlouhým seznamem odradit. Povětšinou se jedná o běžně dostupné ingredience a velký důraz je kladen na koření, které má ve svém inventáři každá poctivá kuchařka či zapálený kuchař.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Přehled všech vychytávek do kuchyně
Recept: Ohnivý koláč – zkouška, která vešla do dějin
Což takhle dát si… Danuščiny kotlety
 

 

Ingredience: 300 g krůtího masa, 1 velká cibule, 3 čerstvé chilli papričky, 1 lžíce římského kmínu, 2 hrnky kuřecího vývaru, 4 lžíce kukuřičného oleje, 4 stroužky česneku, 1 lžíce sušeného oregana, 2 lžičky sušeného koriandru, 2 lžíce bílého octa, 1 bobkový list, 1 lžíce třtinového cukru, 1 konzerva chipotle chilli papriček, 1 x konzerva červených fazolí, 1 konzerva krájených rajčat, hrubá sůl a černý pepř podle chuti.

 

Víte, že…
• Tradiční chilli con carne (chilli s hovězím masem) je dušený a pálivý pokrm, hojně kořeněný. Hlavními přísadami jsou hovězí či jehněčí maso a chilli papričky. Některé druhy chilli con carne mohou obsahovat také rajčata, cibuli, fazole či pivo. Existují i vegetariánské verze bez masa, známé jako chilli sin carne.
Chipotle (čti čipotle) je výraz pocházející z jazyka nahuatl. Chipotle je vyuzená a vysušená paprička jalapeño, která je typická pro mexickou kuchyni. Rozsah pálivosti Chipotle chilli papriček dosahuje dle Scovilleho jednotek hodnoty 5.000 – 10.000. Stupnice měří pálivost paprik a chilli papriček a jen pro představu, papričky habanero mají pálivost 100.000 – 350.000 jednotek.

 

Přílohy: 8 kukuřičných tortil, nastrouhaný sýr cheddar, zakysaná smetana, nakrájená červená cibule, čerstvý koriandr
 

 

Tip:
Kukuřičné tortily patří základům mexické kuchyně a i vy se můžete do jejich přípravy směle pustit. Potřebujete pouze kukuřičnou mouku, vodu, sůl a pár kapek citrónové šťávy. Pokud si na přípravu křupavých placek netroufáte, tortily zakoupíte v běžné maloobchodní síti.

 

Jak se dělá krůtí chilli


Na suché pánvi opečeme chilli papričku, římský kmín a koriandr. Necháme trochu prochladnout a v mixéru s trochou vývaru rozmixujeme. Krůtí maso pomeleme. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme najemno nasekanou cibulku a česnek. Přidáme pomleté krůtí maso, chvilku opékáme a pak přidáme rajčata, fazole, sůl, pepř, ocet, cukr, bobkový list a rozmixovanou směs. Dusíme do zhoustnutí chilli. Tortily opečeme a plníme směsí, cheddarem, smetanou a cibulí. Dobrou pálivou chuť!

 

BUDE SE VÁM HODIT:
Wok Vitapan
(Foto: Tescoma)
Wok VITAPAN ø 28 cm – masivní keramický wok nejen pro asijské pokrmy
Mlýnek na maso Handy
(Foto: Tescoma)
Mlýnek na maso HANDY univerzální – semele vše!
Zapékací miska Gusto
(Foto: Tescoma)
Zapékací mísa obdélníková GUSTO – tradice porcelánu v moderním hávu
Nože Tescoma Bianco
(Foto: Tescoma)
Antiadhézní nože PRESTO BIANCO – pěkně ostrá neviňátka
Lžíce Virtuoso
(Foto: Tescoma)
Lžíce VIRTUOSO – šedá eminence vaší kuchyně
Rozkládací dřevěná podložka Online
(Foto: Tescoma)
Podložka rozkládací dřevěná ONLINE – vítězná volba horkého nádobí

 


 

11 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře