Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Zvládnete to i v klasické troubě. Jirka prozradí recept na domácí chléb, který ochutil v italském stylu sušenými rajčaty.

Upečte si vlastní chléb se sušenými rajčaty! Babicův recept

Vložit video na:

aktualizováno 03.08.2012, 00:00 | 03.08.2012, 00:00 | TV Nova / doma.cz/ina

Zvládnete to i v klasické troubě. Jirka prozradí recept na domácí chléb, který ochutil v italském stylu sušenými rajčaty.

Máte rádi čerstvé pečivo, nadýchaný chléb plněný na italský způsob sušenými rajčaty, olivami, či organem? Zkuste si upéct svůj vlastní. Jirka se rozhodl pro variantu s chutnými sušenými rajčaty, které dodají chlebu ten správný šmak.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Nakládané okurky: Unikátní recept z Moravy!

GALERIE: 20 ňuňu čumáčků, kteří vás dojmou!

 

Potřebujeme:

300 g hladké mouky,
150 ml teplé vody,
½ kostky droždí,
čerstvou bazalku,
nakládaná sušená rajčata,
sůl, cukr


Droždí smícháme s vodou, cukrem, solí, moukou a lehce zamícháme. Do mouky přilijeme vzniklý kvásek, sušená rajčata, bazalku a lehce osolíme. Utvoříme těsto, které necháme třicet minut kynout. Poté vytvarujeme chléb, dáme na pekáč s pečícím papírem a necháme ještě dalších 30 minut kynout. Poté dáme chleba do rozpálené trouby na 200°C na 25 minut. Dobrou chuť!

 
3 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Mirka 10:27 04.08.2012
Nevím proč nám toho hňupa Babicu podstrkujete i o prázdninách :-/// Nechejte si ho v archívu na ozdobu...