Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Kapr nebo řízek bez salátu? Jen těžko si něco takového umíme představit.

Nejlepší bramborové saláty! Pro začátečníky i pokročilé

Bramborový salát z brambor typu
zdroj: Thinkstockphotos Bramborový salát z brambor typu
aktualizováno 21.12.2012, 10:13 | 21.12.2012, 10:00 | esn

Kapr nebo řízek bez salátu? Jen těžko si něco takového umíme představit.

Milujete bramborové saláty, máte je rádi k masu nebo samotné? Poklička vám přináší několik ověřených receptů na ty nejlepší! 

 

Bez čeho se saláty neobejdou

 

Základem pro všechny bramborové saláty jsou brambory, jak lze vyčíst z jejich názvu, další nepostradatelnou součástí je většinou majonéza. Pokud si majonézu vyrobíte domácí, uděláte nejlépe.


ZAHRANIČNÍ HVĚZDY MEZI BRAMBOROVÝMI SALÁTY:

Tradiční vídeňský bramborový salát

Tradiční italský bramborový salát

 

Zde máte na domácí majonézu recept! Výhodou je, že si ji posléze můžete dochutit dle vašich chutí a možností vaší spíže a přetvořit jí tak na exkluzivní domácí tatarskou omáčku.

 

Tescoma s chutí - 14.12.2009 - Bramborový salát
(Foto: TV Nova)

 

 

Čím nahradit majonézu

 

Majonézu se někteří v bramborovém salátu nebojí vyměnit za bílý jogurt, který je mnohem zdravější a lehčí. Někdy to klidně vyzkoušejte, protože bílý jogurt se k bramborám skvěle hodí. Stejně jako cottage sýr, který je nízkotučný a dá se kombinovat jak s bramborami, tak se zeleninou. V některých receptech na saláty narazíte na různé druhy pesta, vídeňský salát si zase vystačí se zálivkou z octa a cibule.


Vybrali jsme pro vás nejlepší recepty na vánoční bramborové saláty. Možná mezi nimi najdete svou stálici i vy!

Staročeský bramborový salát

Západočeský bramborový salát

Východočeský bramborový salát

 

 

Ingredience

 

Škála ingrediencí, které můžete při vaření salátu použít, zahrnuje nepřeberné množství. Od klasických kyselých okurek, cibule a vajec, až po mrkev, hrášek, kukuřici, ředkvičky nebo jablka. Používá se i med, cukr, sůl nebo třeba ryby.

 

NEZVYKLÉ, ALE SKVĚLÉ!

Bramborový salát se zelím a křenem

Bramborový pečený salát

Bramborový salát s tuňákem

 

Sledujte Pokličku i nadále, budeme vám každý den přinášet ověřené recepty na vánoční pokrmy, které vás doslova připoutají k ledničce.

 
5 hlasů
Vaše hodnocení