Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Koupíte si banány či rajčata a doma je okamžitě strčíte do lednice. Jenže to je chyba. Těmto jedenácti potravinám ale chlad vůbec nesvědčí.

Tyto potraviny do lednice nepatří, přesto je tam dáváme. SEZNAM

Žena u lednice
zdroj: isifa.com Žena u lednice
aktualizováno 01.07.2014, 13:53 | 01.07.2014, 00:00 | TN.cz

Koupíte si banány či rajčata a doma je okamžitě strčíte do lednice. Jenže to je chyba. Těmto jedenácti potravinám ale chlad vůbec nesvědčí.

Banány, rajčata, meloun či alkohol. To všechno dáváme naprosto běžně do lednice dáváme. Tomu se ale po dalším nákupu raději vyvarujte. Přečtěte si, co se s potravinami v chladničce děje.
 

Ovoce

Banány
 

Ačkoliv banány každý po nákupu dá automaticky do ledničky, příště už je tam nedávejte. V lednici totiž rychleji zčernají a nezískají sladkou chuť, naopak budou moučné. Pokud chcete mít ty nejlepší banány, nechte je dozrát v papírovém sáčku.
 

Zelenina
 

Rajčata
 

Rajčata v lednici ztrácejí svoji chuť. Mohou také moučnět. Přílišné teplo jim také úplně nesvědčí, nejlepší je spižírna nebo sklep.
 

Meloun
 

Meloun v chladničce ztrácí prospěšné antioxidanty, proto ho i nakrojený ho raději nechejte venku při pokojové teplotě.

 

Brambory
 

Uskladněním v lednici se škrob v bramborách obsažený začne rozkládat na cukry. Brambory pak získají nepříjemnou nasládlou chuť. Nejlepší je brambory skladovat na tmavém, chladném a suchém místě.
 


 

Cibule
 

Cibule v lednici měkne a posléze hnije. Nevyhovuje jí totiž vysoká vlhkost. Raději ji dejte na suché, tmavé místo. Rozkrojenou cibuli pak skladujte v sáčku či sklenici.
 

Česnek

 

V lednici česnek rychle hnije a mění se doslova v gumu. Nejvíce zdravých látek v česneku zůstane, když ho budete skladovat při pokojové teplotě.
 

Další potraviny
 

Alkohol
 

Zní to zvláštně a mnohé to překvapí, ale alkohol skladujte při pokojové teplotě.
 

Med
 

Také med ztratí v lednici svoji chuť. Také vám začne tuhnout a cukernatět. Med můžete nechávat klidně i na kuchyňské lince.
 

Chilli omáčka
 

Pálivé omáčky obsahující chilli nebo feferónky je naprosto zbytečné dávat do lednice. I po otevření vám při pokojové teplotě vydrží až tři roky.
 

Chléb
 

Mnoho lidí si myslí, že když dá chleba do ledničky, vydrží déle čerstvý. To je ale omyl. Chléb se totiž vysuší.
 

Bazalka
 

Čerstvou bazalku je samozřejmě nejlepší spotřebovat. Když už ji chcete skladovat, dejte ji raději do mrazáku nebo naložte do oleje.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Nechutné jídlo: Podívejte se na galerii, ze které vám bude zle

6 věcí, které máte doma a které zabíjí: Voda, mrkev, nebo zubní pasta!

2 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

někdo lepší 16:56 27.05.2016
To by mě zajímalo kteří blbci dávají tyhle potraviny do lednice, to jsou lidi tak tupí? Nebo co za magora dá do lednice chleba...
Nechápu