Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Z ohřívané rýže můžete onemocnět. Malý trik, jak se vyhnete nebezpečí.

Jíte často RÝŽI? Pozor, stačí malá chyba a MŮŽETE VÁŽNĚ ONEMOCNĚT

Rýže
zdroj: Thinkstockphotos Rýže
aktualizováno 17.05.2017, 16:37 | 17.05.2017, 16:37 | Doma.cz/tvnoviny.sk

Z ohřívané rýže můžete onemocnět. Malý trik, jak se vyhnete nebezpečí.

Znáte to. Připravili jste si chutný pokrm z rýže a zůstalo vám tolik jídla, že si z něj dáte i druhý den. Umíte si představit, že byste se otrávili z ohřívané rýže? Podle NHS a Food Standards Agency je to možné. Podle nich není problém v samotném ohřívání, ale způsobu, jakým jste rýži skladovali v ledničce.

 

Potenciálnímu nebezpečí ale snadno předejdete. Rýže obsahuje výtrusy škodlivých bakterií Bacillus cereus. Jde o malé, rychle se reprodukující buňky a pokud je včas nezastavíte, můžete onemocnět.

 

Uvařenou rýži, kterou hned nesníte, byste měli nechat vychladnout, než ji odložíte do lednice. Důležitý je však čas. Mělo by to být maximálně do jedné hodiny.

 

 

ČTĚTE TAKÉ:

Návod, jak uvařit dokonalou rýži! Už nikdy rozvařená ani připálená
Znáte dobře mléčnou rýži?
Zhubněte s rýží – snadno a rychle!


Pozor, další důležitá informace. Když si ji druhý den ohřejete, musí být skutečně horká, aby se případné zárodky zlikvidovaly. A neměla by si ohřívat více než jednou!

 

Takto zabráníte zmiňovaným bakteriím, aby se změnily na nebezpečné pro vaše zdraví.

0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ich 08:02 22.05.2017
Az se priste narodim,budu posilat priblble prispevky o ryzi a budu si dobre zit.
Alena 11:38 21.05.2017
Je mi 71 let, celá léta si nechávám rýži na druhý den v lednici, dám ji tam až vystydne a taky běžně jídla s rýži mrazím.