Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Doma.cz - Nový internetový magazín pro ženy z produkce TV Nova o kráse, lásce, vztazích, módě, receptech, nápadech, dětech, zdraví i televizi

Zdravotní poradna

Zpět k dalším dotazům
Gynekologie
20.03.2017
Dotaz od:

Samovolný potrat

Dobry den, v jeden den jsem dostala virozu a mela pozitivni tehotensky test. Cca za 14 dni mi viroza skoncila a pak prisel samovolny potrat v 5tt. Muze to souviset s tou nemoci ? A jeste jeden dotaz mam, revize nebyla nutna, presto mi lekar nerekl, zdali cekat s dalsim tehotenstvim nebo ne. Snazili jsme se o miminko 2 roky, ted jsme ctvrt roku objednani na inseminaci a tohle vsechno se stalo v prubehu. V te nemocnici to vsechno se mnou zkonzultuji ? Nebo je zbytecne ted tam jezdit? Dekuji?

20.03.2017

Odpověď odborníka

Dobrý den, ano, je možné že virová infekce, zejména pokud byla horečnatá s těžším průběhem, a Váš samovolný potrat spolu souvisejí, také ale se mohlo jednat o jakoukoli jinou příčinu potratu, v této časné fázi těhotenství to není nic vzácného. Pokud nebyla dělaná revize děložní dutiny, šestinedělí by se dodržovat nemuselo a po odmenstruování budete moc pokračovat ve snažení, na klinice pro IVF s Vámi všechno zkonzultují a doporučí nejvhodnější čas provedení výkonu, termín určitě využijte a neodkládejte vyšetření, s pozdravem, Dr. Horáková

uLekare.cz

Zdravotní poradna spolupracuje s odborníky uLékaře.cz