Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlášení »  |  Registrace »

Doma.cz - Nový internetový magazín pro ženy z produkce TV Nova o kráse, lásce, vztazích, módě, receptech, nápadech, dětech, zdraví i televizi

Zdravotní poradna

Zpět k dalším dotazům
Gynekologie
18.05.2017
Dotaz od:

Nové těhotenství a 9-měsíční miminko

Dobrý den mám 9 měsíční miminko a nyní jsem v 5tt. Miminko ale stále kojim 3x denně příkrm a cca 7x kojení.je to problém a musím š kojení skončit? Dekuji

18.05.2017

Odpověď odborníka

Dobrý den, kojení nenarozenému miminku nevadí. Jde o naprosto přirozenou věc. Příroda vše zařídila tak, že na prvním místě je nenarozené dítě. Tudíž veškeré živiny a energie jdou jemu. To může mít za následek, že se tvoří mléka méně a vlivem hormonálních změn mléko i jinak chutná. Kojenému dítku tak mléko nemusí stačit a ani mu chutnat.
Po porodu mohou být kojeny děti obě.
Měla byste dbát na dostatečný příjem tekutin, jíst pestrou stravu bohatou na vitaminy a minerální látky, zejména vápník. Neméně důležitý je i odpočinek.
S pozdravem BB.

uLekare.cz

Zdravotní poradna spolupracuje s odborníky uLékaře.cz