Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Pomozte si přírodními látkami! Často o nich slyšíte, ale vůbec netušíte, jak vypadají, kde se berou a co pro vás udělají v zimě? Odhalte tajemství silných přírodních bojovníků za váš přirozený půvab!

Exotické tipy pro vaši krásu, které musíte zkusit

aktualizováno 22.02.2012, 00:24 | 22.02.2012, 00:00 | doma.cz/ina

Pomozte si přírodními látkami! Často o nich slyšíte, ale vůbec netušíte, jak vypadají, kde se berou a co pro vás udělají v zimě? Odhalte tajemství silných přírodních bojovníků za váš přirozený půvab!

Když si vybíráte parfém a na internetu se dočtete, že kromě jiných přísad obsahuje pačuli, příliš si tím hlavu asi nelámete. Co to vlastně je? Jak voní a funguje? Nedostanete z něj alergii? V koupelně na poličce vám leží krém na ruce s Verbenou. Jako, s čím? To je nějaká léčivá bylina?

 

A vaše pomáda na rty z bambusového másla; máte ji velmi ráda, ale stejně - čím se bambusové máslo liší od toho, které si mažete na chleba? Vzali jsme si na mušku tajemné přírodní přísady a zjistili, co jsou zač, kde se berou a jak přesně pro vaši krásu pracují. Objevte také skvělé slevy na kosmetiku!

 

Bambusové máslo

 

Co to je: Hutní krémový olej získaný z ořechů afrického stromu shea. Díky jeho léčivým účinkům se mu také říká africké zlato. Drobné ořechy sbírají a zpracovávají výhradně ženy a zisky z nich živí v některých částech Afriky celé početné rodiny. Ořechy se nejdříve oloupají, vysuší a nadrtí. Pak se smíchají s vodou a mazadlo se ze směsi získává odstřeďováním.

 

8 nejlepších zeštíhlujících účesů: zjemní i vás!

 

 

Čím vám prospěje: Bambusové máslo působí jako kosmetický všelék. Je nabité vitaminy A, E a F a rychle se vstřebává, takže z pleti neudělá olejovou skvrnu. Přidává se do tělových mlék, krémů na ruce, šamponů nebo balzámů na rty. Pokud máte vyprahlou nebo přecitlivělou kůži, skvěle ji vyživí, zklidní a ochrání před vysycháním, což oceníte hlavně v zimě. Maže se i do suchých vlasů. Pozor! Africké ženy ho používají jako přírodní opalovací krém! Čistým bambusovým máslem můžete klidně léčit také ekzémy a lupénku. Africký krémový zázrak navíc skvěle vyhlazuje jizvy a strie po porodu.

 

Olej Tea Tree

 

Co to je: Voňavý olej s protizánětlivými účinky má svůj původ v Austrálii. Tuto přírodní dezinfekci získávají protinožci ze stromu s tajemným názvem Melaleuca alternifolia, který se do češtiny překládá jako čajovník australský. Olej vzniká vylouhováním zelených lístků pomocí vodní páry. Sláva tohoto oleje se po světě šíří již od 18. století, kdy jeho účinky zkusil na vlastní kůži anglický kapitán James Cook.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Tak šel čas s Rihannou! Vlasová rebelka opět šokuje

Hippie móda ožívá! Volné střihy sluší i plným křivkám

Tipy na krásu od Kate Middleton

 

 

Čím vám prospěje: Pokud čajovníkový olej zatím nezdobí vaši lékárničku, měli byste to rychle napravit. Obsahuje totiž látky, které si umí poradit s bakteriemi všeho druhu, nedráždí pleť a na rozdíl od jiných dezinfekcí dokáže urychlit hojení. Čistým čajovníkovým olejem můžete potírat drobné odřeniny a popáleniny, jemně ho vklepat do oparu nebo hnisavé vyrážky. Když ho zředíte, můžete ho vyměnit za ústní vodu a kloktáním vyhnat škrábání z krku. Pomůže vám také od zápachu nohou a přidává se i do intimních mycích gelů.


Pačuli

 

Co to je: Na exotický zelený keř narazíte, pokud se vydáte do Indie, Malajsie, na Sumatru nebo do Jižní Ameriky. I když odér pačuli zdobí celou řadu parfémů, při prvním setkání vám moc vonět nebude. Váš nos se totiž nadechne nevábného závanu připomínající rez a vlhké dřevo. Omamnou exotickou vůni vydávají zelené lístky až během destilace, při které se z nich získává éterický olej.

 

Čím vám prospěje: Strhne vás svou sladce kořeněnou vůní obalenou dřevitými tóny. Právě proto se stalo vyhledávanou složkou parfémů a tvůrci vůní po něm sahají, kdykoliv chtějí dodat obsahu flakónu na zajímavosti. Přidává se do základu téměř všech orientálních a exotických parfémů a na kůži se rozvíjí až po několika hodinách. S pačuli se setkáte i v masážních olejích, protože je vyhlášeným afrodiziakem. Kromě toho, že by dokázalo probudit touhu i v kamenné soše, umí bojovat proti depresím. Ideální voňavá výzbroj na dlouhou zimu!

 

Trendy účesy
(Foto: Oficiální zdroj)

 

 

Verbena

 

 

Co to je: Tento keř krášlí hlavně Středomoří. A nejen svými drobnými fialovými květy, ale i příjemnou citrusovou vůní, která vás zvedne na nohy i po velmi divokém večírku. Verbena se sklízí od května do června těsně předtím, než rozkvete fialovými květy. Tehdy jsou její účinky nejsilnější. Suší se a namáčí v alkoholu, čímž se získá extrakt, který se používá jako kosmetická přísada.

 

Čím vám prospěje: Její jiskřivá vůně dokáže odstranit nervozitu, úpornou migrénu a uvést vás do stavu blažené pohody. V lékárně seženete i verbenový čaj, který zase povzbudí činnost trávení a jater, píše myzeny.sk. Kosmetika obohacená výtažky z této keřové krásky má uklidňující účinky, zmírňuje otoky, zabraňuje pocení a rozjasňuje povadlou a unavenou kůži.
 

 
19 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

KattS 13:48 23.02.2012
Chtěla bych jen podotknout, že máslo zpracovávané z plodů stromu Shea není bambusové, ale bambucké nebo chcete-li Karité. Je součástí některých krémů, bývá často zastoupeno v Bio-kvalitě. Většinou pochází z Burkiny Faso. Také je pravdou, že má přírodní SPF faktor 5-6. (nyní ho využívá např. Oriflame v nové řadě Ecobeauty s certifikátem Fairtrade - bez testů na zvířatech a dětské práce), na českém trhu ještě produkuje Saloos Bio-Karité máslo buď čisté nebo s různými přídavnými složkami v podobě balzámu.