Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Výborné italské jídlo zvládne doma i vy! Místo masa zvolte dietnější a zdravější verzi – listový špenát.

Nejlepší domácí lasagne se špenátem! Babica radí, jak na to

Vložit video na:

aktualizováno 05.11.2012, 11:26 | 05.11.2012, 11:04 | TV Nova / doma.cz/ina

Výborné italské jídlo zvládne doma i vy! Místo masa zvolte dietnější a zdravější verzi – listový špenát.

Lasagne lze připravit na mnoho způsobů, jisté je, že s nimi nikdy nešlápnete vedle. Zkuste naši variantu s listovým špenátem. Pochutnají si nejen vegetariáni.


Potřebujeme:

Na těsto:

400 g tvrdé pšeničné mouky,
4 vejce,
3 lžíce olivového oleje,
sůl

Na náplň:

mražený listový špenát,
200 g strouhané směsi goudy a mozzarelly
2 stroužku česneku,
2 cibule,
1 konzervu sekaných rajčat,
parmazán,
olivový olej,
sůl, pepř

Bešamel:


2 lžíce másla,
2 lžíce hladké mouky,
½ l mléka,
muškátový oříšek

 

ČTĚTE TAKÉ:

Velký redakční test: Hledali jsme nejlepší máslo na trhu

Opravy šperků: Pozor na podvodníky + babské rady pro domácí čištění

Velký test jogurtů: Místo ovoce i řepa, nebo dýně


Z mouky, vajec, olivového oleje a soli uděláme těsto a necháme 30 minut odpočinout. Pomocí nudlového strojku uděláme lasagnové pláty, které vaříme 2 minuty ve vroucí vodě. Vytáhneme a pokapeme olivovým olejem, aby se k sobě nepřilepily.

Na olivovém oleji osmahneme cibulku, česnek, přidáme listový špenát, osolíme, opepříme a prohřejeme.

Do vymazané a vysypané formy položíme pláty lasagní, na ně poklademe špenát, zalijeme bešamelem a posypeme sýrem. Dáme další pláty lasagní a vše opakujeme. Na závěr dáme poslední řadu lasagní, bešamel, rajčata a parmazán a pečeme 30 minut na 180 °C.

 
 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku

 
3 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře