Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

O pivu na pivu, tak to je heslo pivních receptů podle Jirky Babici! Naučte se připravit pořádná chlapská jídla!

Pořádná chlapská jídla: Naučte se ty nejlepší pivní recepty!

Vložit video na:

aktualizováno 11.06.2012, 11:13 | 11.06.2012, 11:07 | Nova.cz / doma.cz/ina

O pivu na pivu, tak to je heslo pivních receptů podle Jirky Babici! Naučte se připravit pořádná chlapská jídla!

Čeká na vás krkovice na pivě s cibulovým zelím a bramborovými plackami, přímo od hospodského Martina Vaice z Krušovic. Ujít si nenechte ani pečená žebírka v křenové omáčce a grilované hovězí plátky na bagetě se sýrem a cibulí. A jako speciálo si dáme zapečené palačinky plněné cuketou a ricottou. Dobrou chuť.


Krkovice na pivě s cibulovým zelím a bramborovými plackami

Jirka Babica se tentokrát vypravil do Krušovic za místním hospodským Martinem Vaicem, který mu připravil krkovici na pivě s cibulovým zelím a bramborovými plackami.



Potřebujeme:

Na krkovici:
1,5 kg krkovice bez kosti,
3 cibule,
6 stroužků česneku,
0,5 l černého piva,
lžíci mouky,
sůl, pepř,
olej

Na cibulové zelí:

1 kg cibule,
100 g anglické slaniny,
špetku kmínu,
ocet,
sůl, cukr,
olej

Na bramborové placky:

600 g oloupaných brambor,
100 g hrubé mouky,
lžičku soli,
vejce,
olej

 


Vepřovou krkovici osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Maso vyndáme a ve výpečku orestujeme cibuli, česnek, zalijeme černým pivem a chvilku povaříme. Maso společně s cibulí zabalíme do alobalu, vložíme do pekáče a podlijeme zbytkem piva. Dáme péct do trouby při130 °C na 4 až 5 hodin.

Slaninu nakrájenou na kostičky orestujeme. Přidáme cibuli, kmín, dochutíme solí, octem a cukrem. Z připraveného těsta uděláme placičky, které smažíme na oleji. Maso vyndáme z pekáče. Výpek vyrestujeme na tuk, přisypeme lžíci mouky a přilijeme vodu. Provaříme a podáváme

 

ČTĚTE TAKÉ:

Fotbalová kuchařka od Babici a Leoše Nohy

To jsou ale bobánci! Děti a zvířátka si vždy rozumí

Poctivý Havlův guláš od Ondřeje Hejmy musíte zkusit!

 



Žebírka pečená v křenové omáčce s pivem a cibulí

Jednou za čas si můžete dopřát pořádný oběd. Co takhle pečená žebírka s omáčkou, pivem a cibulí?!

Potřebujeme:

1,5 kg vepřových žebírek,
1 l černého piva,
2 cm křenu,
4 lžíce worcesteru,
2 lžíce tabaska,
1 lžíci rajského protlaku,
2 stroužky česneku,
1 cibuli,
1 l vody,
1 lžíci cukru,
sůl, pepř

Na zelný salát:

½ hlávky zelí,
2 cibule,
mrkev,
3 lžíce octa,
2 lžíce cukru,
sůl

 


Žebírka dáme vařit do vody s pivem na půl hodiny. Do rendlíku dáme olej, přidáme cibuli, česnek, křen, protlak, cukr, trochu vývaru z žebírek, worcester a tabasco. Uvařená žebra dáme na plech, potřeme omáčkou a dáme péct na 20 minut na 200 °C.

Zelí nakrájíme, osolíme a necháme hodinu měknout. Poté přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, ochutíme octem a cukrem.

 

 



Grilované hovězí plátky na bagetě se sýrem a cibulí

Skvělé občerstvení k posezení na zahrádce pro vás i vaše přátele, vyzkoušejte!

Potřebujeme:

2 bagety,
300 g svíčkové,
100 g čedaru,
2 cibule,
hrst rukoly,
hořčici,
balzamikový ocet,
olej, sůl, pepř

 


Bagetu podélně rozřízneme, poklademe na ni plátky sýra a dáme péct do trouby na 7–10 minut na 200 °C. Svíčkovou zprudka opečeme na oleji, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a dáme stranou.

Na pánvi osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli. Po 4 minutách přidáme rukolu a balzamikový ocet. Na bagety pak poklademe plátky masa, přidáme cibuli, přiklopíme druhou částí a podáváme.

 

 



Zapečené palačinky s cuketou a ricottou

Palačinky nikdy nezklamou, co takhle si je zapéci s cuketou a ricottou? Tento jednoduchý receptík jistě uvítají i vegetariáni.

Potřebujeme:

0,2 l mléka,
100 g hladké mouky,
2 vejce,
cuketu,
200 g ricotty,
3 lžíce smetany,
1 cibuli,
2 stroužky česneku,
máslo, olej,
čerstvý tymián,
petrželovou nať,
šťávu a kůru z ½ citrónu,
muškát,
sůl, pepř

 


Mouku smícháme se solí, mlékem, vejci, promícháme v řídké těsto a na másle postupně upečeme palačinky. Na oleji spolu s tymiánem orestujeme cuketu, cibuli a česnek, osolíme a opepříme. V misce smícháme ricottu, citrónovou šťávu, kůru, smetanu, ochutíme muškátem, solí, pepřem, přidáme petrželku a opečenou cuketu.

Formu vymažeme máslem a palačinky, které naplníme směsí, dáme do formy, posypeme parmazánem a zapečeme – 180 °C asi 20 minut.

 

 

 

Připomeňte si další recepty z Babicových dobrot:
Řízky, kotlety i bramborový koláč
Fazolová polévka, vepřová jatýrka a indické placky
Sladké záviny, kuřecí kapsy i plněné taštičky
Dobroty na grilu
Alpské vaření s Babicou
Lahůdky z mletého masa


 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku

 
3 hlasů
Vaše hodnocení