Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Myslíte si, že jsou jahody pouze pro ženské? Chyba! Tahle šťavnatá sexy lahůdka výtečné chuti dokáže probudit sexuální apetit a podpoří také tvorbu testosteronu.

Chlapské recepty s jahodami: mlaská celá rodina

aktualizováno 26.06.2011, 16:03 | 26.06.2011, 16:02 | tn.cz / lk

Myslíte si, že jsou jahody pouze pro ženské? Chyba! Tahle šťavnatá sexy lahůdka výtečné chuti dokáže probudit sexuální apetit a podpoří také tvorbu testosteronu.

Sexy barva, výtečná chuť a afrodiziakální účinky dělají z jahod spolu s intenzivní vůní gastronomickou perlu brzkého léta. Výborné jsou samotné i připravené na sladko, třeba v poháru, dezertu nebo ovocném koláči.

 

Raději byste si dali pořádný flák masa? Nebojte se experimentovat. Lehce nakyslá chuť jahod vynikne také v netradičních kombinacích. Kromě obligátního sektu, šlehačky a čokolády se skvěle doplňují například s rybou, svatojakubskými mušlemi a kuřecím, vepřovým nebo hovězím masem.

 

 

 

Vepřová panenka s jahodami

 

Vepřová panenka na jahodách

 

Ingredience: 250g čerstvých jahod, 60 ml balsamicového octa, 2 lžičky práškového cukru, 2 hrsti polníčku, 5 lžic kvalitního olivového oleje, 100 ml masového vývaru, hrst čerstvé bazalky, 400 g vepřové panenky, špetka soli a čerstvě drceného pepře

 

Jahody omyjte, překrojte napůl a promíchejte spolu s cukrem a octem. Nechte stát 15 minut v chladu. Na talíře rozložte omytý, osušený polníček, pokapaný olivovým olejem. Vepřovou panenku nakrájejte na plátky, lehce posypte solí a čerstvě drceným pepřem.

 

Panenku zprudka orestujte na pánvi s rozehřátým olejem (stačí 2 minuty z každé strany). Poté zmírněte plamen a pečte ještě 10 minut. Porce masa položte na připravený polníček a přikryjte alobalem.

 

Na pánev, ve které jste restovali maso nalijte vývar, přiveďte k varu a přidejte jahody. Vše zamíchejte a vařte přibližně 2 minuty na mírném ohni. Maso přelijte omáčkou, posypte čerstvou bazalkou a ihned podávejte.

 

 

 

Sušená šunka s jahodovým dipem a zeleným salátem

 

Ingredience: 250 g jahod, plátky kvalitní sušené šunky, směs listových salátů, řepkový olej, pečivo, balsamikový ocet, čerstvě mletý pepř, drcené chilli papričky

 

Jahody opláchněte, zbavte stopek a rozmixujte spolu s trochou balsamikového octa. Pokud vám vadí jahodová semínka mezi zuby, přepasírujte dip přes jemné sítko. Na závěr přidejte čerstvě mletý pepř, špetku drcených chilli papriček a vše důkladně promíchejte.

 

Plátky šunky srolujte do úhledných roliček a naaranžujte na talíř. Okraj ozdobte listy salátu, zakápněte řepkovým olejem a ozdobte měsíčkem. Šunku podávejte s ostrým jahodovým dipem a pečivem.

 

 

 

Kuřecí na slanině a jahodách

 

Ingredience: 500g kuřecích prsou, 500g jahod, 100 g anglické slaniny, špetka soli, 4 lžíce olivového oleje

 

Pod studenou vodou opláchněte kuřecí maso a osušte ho kuchyňskou utěrkou. Jednotlivá prsíčka pokrájejte na větší kostky, dejte do mísy a ochuťte drceným pepřem a špetkou soli. Ovoce důkladně omyjte, zbavte stopek a rozkrájejte na plátky.

 

Jednotlivé porce masa zabalte spolu s jahodou do kabátku ze slaniny a upevněte nití. Balíčky vložte do pekáčku vymazaného olejem a vložte na 50 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.

 

 

 

Steak s jahodovým přelivem a pečenou čekankou

 

Ingredience: 800 g nízkého roštěnce, 100 ml sweet and chilli omáčky, špetka mořské soli, kvalitní olivový olej, 4 lžičky másla

Na omáčku: 800 g jahod, 2 špetky čerstvě mletého kardamonu, 50 ml růžového vína, špetka soli

Na čekanku: 100 g másla, 2 puky čekanky, 50 ml javorového sirupu, 100 g drcených vlašských ořechů, špetka soli, kvalitní olivový olej

 

Hovězí roštěnec osušte a nakrájejte na porce po 200 g.  do Maso vložte do misky a nechte přes noc marinovat ve sweet and chilli omáčce. Druhý den maso opečte z obou stran na pánvi s rozpáleným olejem. Po upečení steaky osolte, poklaďte plátky másla, přikryjte alobalem a uložte na teplé místo.

 

Polovinu jahod rozmixujte spolu s vínem, přidejte kardamon a krátce provařte. Druhou část jahod přidejte do hotové omáčky těsně před podáváním.

 

Čekanku nakrájejte podélně na poloviny a krátce ji orestujte na přepuštěném másle s javorovým sirupem. Na závěr ji zasypte sekanými vlašskými ořechy.

 

Hovězí steak servírujte s jahodovou omáčkou a opečenou čekankou.

 

 

 

 

Zaostřeno na jahody

 

Jahody jsou bohatým zdrojem vitaminu C. Dále se v nich nacházejí vitaminy A, B, E a organické kyseliny. Nespornou výhodou jahod je také pozitivní účinek na tvorbu testosteronu a sexuální apetit. K dokonalosti jejich chuť a vůni vyladí lístky čerstvé meduňky, máty nebo bazalky. Na talíři nezklamou ani ve spojení s čerstvým baby špenátem, polníčkem, fetou nebo kozím, případně modrým zrajícím sýrem. Kombinovat je lze i s pečenou kachnou, dánskou šunkou nebo foie gras.

 
14 hlasů
Vaše hodnocení