Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Krémová polévka s křupavými kousky chřestu.

Chřestová sezóna vrcholí! RECEPT na lahodný chřestový krém

Chřestová polévka
zdroj: Thinkstockphotos Chřestová polévka
aktualizováno 11.05.2019, 00:00 | 11.05.2019, 00:00 | Doma.cz/varenypeceny.markiza.sk

Krémová polévka s křupavými kousky chřestu.

4 osoby

60 minut

 

Potřebujeme:


500 g bílého chřestu
4 výhonky zeleného chřestu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
1/4 lžičky krupicového cukru
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce másla
2 žloutky
muškátový oříšek
125 ml smetany na šlehání
nasekaná petrželka

 


Pracovní postup:

 

Chřest omyjeme, bílý oloupeme celý, u zeleného jen spodní třetinu a odřízneme dřevnaté části.


Slupky a odřezky vaříme v cca 700 ml osolené vody asi 20 minut.


Chřest nakrájíme nadrobno a povaříme v připraveném vývaru, který předtím scedíme.


Po cca 8 minutách chřest scedíme.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Chřest se sýrem a šunkou
Dietní bomba: chřestové recepty
Filet z lososa s chřestem
Vepřové medailonky s restovaným chřestem


Mouku krátce osmahneme na másle, zalijeme vývarem a přivedeme do varu. Povaříme 15 minut.


Odstavíme z ohně, v polévce rozšleháme žloutky, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.


Vložíme chřest, přidáme na půl ušlehanou smetanu a více nevaříme!


Podáváme posypané petrželkou.

 
1 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře