Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Vyzkoušejte si doma připravit lahodná jablková povidla, která můžete použít do buchet i na koláče, nebo si je dát jen tak. Pavlína Bersziová vám poradí, jak na to.

Jablková povidla s vůní podzimu

Vložit video na:

aktualizováno 07.10.2010, 05:21 | 07.10.2010, 00:00 | TV Nova / doma.cz/kat

Vyzkoušejte si doma připravit lahodná jablková povidla, která můžete použít do buchet i na koláče, nebo si je dát jen tak. Pavlína Bersziová vám poradí, jak na to.

Jablka nastrouháme a smícháme s octem. Necháme je rozležet do druhého dne.
Jablka s octem dáme na oheň, přidáme skořici a pomalu je vaříme 30 minut.
Pak do jablek vsypeme cukr a vaříme dalších10 minut. Horká povidla naplníme do sklenic a uzavřeme víčkem.
Povidla můžete používat do buchet, na koláče nebo na jednoduchý dezert s jogurtem.


Na 4 porce potřebujeme:

1 kg kyselých jablek,
300 g krupicového cukru,
2 lžíce jablečného octa,
1 kousek celé skořice
 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

 
3 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře