Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Kuřecí prsa jsou oblíbenou pochoutkou na talíři, ale častou chybou je vysušené a gumové maso. Tento nedostatek lze odstranit jednoduchým trikem se solí.

Jak připravit vždy šťavnaté kuře? Objevte jednoduchý trik se solí

Pečené kuře - 5
zdroj: napadynavody.sk reprophoto Pečené kuře - 5
aktualizováno 06.05.2019, 00:00 | 06.05.2019, 00:00 | doma.cz

Kuřecí prsa jsou oblíbenou pochoutkou na talíři, ale častou chybou je vysušené a gumové maso. Tento nedostatek lze odstranit jednoduchým trikem se solí.

Připravíme si suroviny:

 

2 kuřecí prsa
2 lžíce soli (rozpustíme v 6 šálcích vody)
2 lžíce rozpuštěného másla

 

Můžete použít libovolné koření podle chuti.

 

Pečené kuře - 6
(Foto: napadynavody.sk reprophoto)

 

Postup:


Sůl rozpustíme ve vodě pokojové teploty (cca 6 šálků). Vodu dáme do misky spolu s masem a necháme odležet v lednici 4-8 hodin. Pokud nemáte čas, můžete použít horkou vodu a maso ponořit na 15-30 minut.

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

Jak správně naporcovat kuře do trouby!
Kuře z pekáče: 10 báječných receptů
Kuřecí maso: Největší riziko hrozí při grilování!


Troubu nastavíme na 220 stupňů. Kuřecí prsa vyjmeme z nálevu, osušíme a vložíme je do zapékací misky. Polijeme z obou stran máslem a opepříme podle chuti.

 

Pečené kuře - 1
(Foto: napadynavody.sk reprophoto)

 

Pečené kuře - 2
(Foto: napadynavody.sk reprophoto)


Pečeme asi 15-20 minut. Pokud budete dávat kuřecí prsa přímo z ledničky, čas pečení se může prodloužit na 35-40 minut. Doporučujeme použít kuchyňský teploměr. Ideální teplota šťavnatých kuřecích prsou ve středu by měla být 75-80 stupňů.

 

Pečené kuře - 3
(Foto: napadynavody.sk reprophoto)


Maso necháme odpočinout 5-10 minut a nakrájíme. Dobrou chuť!
 

Pečené kuře - 4
(Foto: napadynavody.sk reprophoto)

 
2 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Nestačím se divit 20:35 05.09.2019
Lidi, vy máte dost. Samej blbec tady... Pro Vas nema cenu cokoliv psat... Jsem rada, ze Vas neznam. Ubozaci
Jerry 10:30 01.03.2019
Sůl je jasná cca 2 rovné pol.lžíce a vody tolik aby v přiměřeně velké nádobě bylo maso zcela ponořené.
lexume 09:29 27.01.2019
Dvě velké nebo malé lžíce sili? 6 šálku vody, jaké? Bože lidi, vyjadřujte se konkrétněji, kdo má čuchat, jaký máte šálek....
Sunkajka19 18:40 03.12.2018
Díky za recept, určitě zkusím. Kuřata chováme sami, takže máme většinou výborné maso i bez speciálních postupů, ale vysušení se bohužel nevyhneme. Kdybyste se do toho chtěli pustit, tak doporučuji se obrátit na firmu De Heus, která se na správné rozložení a dávkování krmiva přímo specializuje. Více o jejich službách třeba tu: https://www.deheus.cz/vyrobky-a-sluzby/drubez
Petr 19:30 26.01.2018
Možná dobrý recept, ale pravopis platí po celé republice stejně.
Vera 19:41 23.09.2017
Estli máte něco proti moravákům ráda si to s váma vyříkám. Takovýhle kecy čecháčků miluju ...
Rosťa 09:26 07.06.2016
Od kdy se píše "jakej"...,když už chci nèkoho napadát..
Gerry 07:42 28.05.2016
StavnatE a jemnE prsa????!!! Jakej diletantis to píše? Urcite nějakej (severo)Moravak, co, ti jsou na tohle przneni cestiny experti :-P
Jana 22:36 25.05.2016
To vás to nebije do oci? Jak toto vůbec můžete vyplodit. Když něco napíšu, tak si to po sobě prectu.
bobina5185 13:46 25.05.2016
šálků... jak velkých? 1,5 dl nebo 2 dl nebo kolik?
1 2