Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Roman Paulu vás naučí národní korutanský recept (jižní Rakousko) na plněné taštičky bramborem, tvarohem, žloutkem, mátou a kerblíkem.

Korutanské plněné taštičky

Vložit video na:

aktualizováno 07.05.2011, 10:55 | 07.05.2011, 00:00 | TV Nova

Roman Paulu vás naučí národní korutanský recept (jižní Rakousko) na plněné taštičky bramborem, tvarohem, žloutkem, mátou a kerblíkem.

Smícháme obě mouky s vejci, olejem a solí. Vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do folie a necháme odležet 2 – 3 hodiny v lednici.


Připravíme náplň. Prolisujeme brambory a smícháme je s nastrouhaným tvarohem a bylinkami. Dochutíme solí a pepřem. Poté rozválíme odleželé těsto.

 

Z bramborové náplně děláme kuličky a balíme je do vyváleného těsta. Připravené naplněné taštičky vkládáme do vroucí vody a vaříme 5 minut.


V jiném kastrole povaříme kuřecí vývar s cukrem, solí, pepřem, kmínem a octem a vložíme do něj krouhané zelí a necháme prohřát (nevaříme). Taštičky podáváme s teplým zelným salátem a orestovanou slaninou.
 
 

Potřebujeme:

Těsto:

200g hrubé mouky,
100g hladké mouky,
3 vejce,
olej, sůl


Náplň:
200g vařených moučných brambor,
200g tvarohu na strouhání,
10 listů máty,
100g anglické slaniny,
nasekaný kerblík,
nasekanou majoránku,
nasekanou petržel,
pepř


Salát:
kuřecí vývar,
nakrouhané zelí
ocet,
cukr,
kmín, sůl, pepř

 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

 
6 hlasů
Vaše hodnocení