Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Hostem Ivana Vodochodského bude tentokrát moderátor a zpěvák Aleš Lehký, kterému připraví podzimní zeleninu s kuřetem.

Kuřecí prso s brambory a grilovanou zeleninou

Vložit video na:

aktualizováno 16.08.2012, 00:00 | 16.08.2012, 00:00 | TV Nova

Hostem Ivana Vodochodského bude tentokrát moderátor a zpěvák Aleš Lehký, kterému připraví podzimní zeleninu s kuřetem.

Lilek nakrájíme na plátky, které nasolíme a necháme asi hodinu „vypotit“. Poté ho opláchneme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Mrkev a brambory důkladně očistíme a spolu s cuketou nakrájíme na tenké plátky. Společně s lilkem poskládáme na pečicí papír na plech, posolíme mořskou solí, pokapeme olivovým olejem smíchaným s nasekaným česnekem a octem balsamico, parmezánem a tymiánem a dáme péci do trouby. Kuřecí prsíčko osolíme, opepříme a opečeme na oleji ze všech stran dozlatova. Vložíme na opékanou zeleninu a dopečeme při 180°C asi 20-30 minut. Před podáváním posypeme nasekanou bazalkou a parmezánem.

 

TIP:
Pro opracování zeleniny můžete použít keramickou škrabku s příčnou čepelí PRESIDENT, kartáč na zeleninu nebo kartáček na zeleninu PRESTO.

 


Potřebujeme:


2 kuřecí prsa supreme,
500 g malých salátových brambor,
1 velký lilek,
1 větší cuketu,
2 mrkve,
200 g sušených rajčat naložených v oleji,
5 stroužků česneku,
pár snítek tymiánu,
svazek čerstvé bazalky,
olivový olej,
ocet balsamico,
čerstvě mletý pepř, sůl
200 g strouhaného parmezánu nebo pecorina

 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

 
2 hlasů
Vaše hodnocení