Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Dnes jsme si pro vás připravili recept na lahodný cheesecake s nádechem karamelu v podobě oblíbených sušenek Lotus.

Lotus cheesecake RECEPT

cheesecake
zdroj: Thinkstockphotos cheesecake
aktualizováno 14.09.2019, 00:00 | 14.09.2019, 00:00 | Karolína Šimečková

Dnes jsme si pro vás připravili recept na lahodný cheesecake s nádechem karamelu v podobě oblíbených sušenek Lotus.

Máte rádi cheesecake? A co ty sušenky, které tak často dostáváte ke kafi? Pokud ano, tak je dnešní recept přesně pro vás!


Na základ budeme potřebovat:


200 g nadrcených sušenek Lotus
100 g rozpuštěného másla


Na krém budeme potřebovat:


600 g krémového sýra (nejlepší je Philadelphia či Lučina)
1 zakysaná smetana
3 celé vejce
3 lžíce pomazánky Lotus (jemné)

citrónová kůra


Jak na to?


Nejprve si na drobno nadrtíme Lotus sušenky a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Obě ingredience smícháme a následnou směs pak natlačíme na dno dortové formy vystlané pečícím papírem. Uložíme do lednice.


Mezitím, co nám základ chladne, si předehřejeme troubu na 180°C a začneme s přípravou krému. Krémový sýr vyšleháme s jemnou pomazánkou Lotus a zakysanou smetanou. Nakonec přidáváme vajíčka, vždy po jednom, dokud se pořádně nepropojí s krémovou směsí. Jako poslední přidáme citrónovou kůru, která zaručí nádhernou vůni a lehce štiplavý závěr.


Krémovou směs nalijeme na sušenkový základ a pečeme 50 minut na 175°C.


Dobrou chuť!

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře