Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Šárka překvapila svým receptem nejen všechny soutěžící a porotce, ale především sama sebe. Její servis sice nebyl vábný, ale my vám ukážeme, jak jednoduše a krásně se dá servírovat tento rychlý recept, kterým si získáte nejen porotce MasterChefa, ...

MasterChef: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells

MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells - 3
zdroj: TV Nova MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells - 3
aktualizováno 21.02.2019, 11:07 | 21.02.2019, 11:07 | TV Nova

Šárka překvapila svým receptem nejen všechny soutěžící a porotce, ale především sama sebe. Její servis sice nebyl vábný, ale my vám ukážeme, jak jednoduše a krásně se dá servírovat tento rychlý recept, kterým si získáte nejen porotce MasterChefa, ale i vaše blízké!

Ingredience:


Na ravioli:
200 g mouky
2 vejce

Na náplň:
1 česnek
1 menší cibule
100 g žampionů
Snítka rozmarýnu (lze použít i sušený)
200 g sýru feta
2 dl suchého bílého vína
200 ml zakysané plnotučné smetany
Sůl
Pepř

 

Postup:


Mouku zpracujte společně s vejci na těsto.

 

MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells - 7
(Foto: TV Nova)

 

Těsto rozdělte na půl a vyválejte na dva asi 1-2 milimetrové pláty.

 

Na troše olivového oleje orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Osolte, opepřete. Přidejte žampiony nakrájené na plátky, rozmarýn a opékejte do zlatova.

 

Zalijte bílým vínem a nechte redukovat asi 2 minuty, až se většina tekutiny odpaří. Poté přidejte fetu a restujte 5 minut. Nakonec přilijte zakysanou smetanu a restujte dalších 5 minut do zhoustnutí.

 

MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells - 4
(Foto: TV Nova)

 

Hotovou směs dávejte polévkovou lžící do středu těsta vždy cca 5 cm od sebe. Jak daleko od sebe budou hromádky vzdálené, tak budou velké vaše ravioli.

 

MasterChef recepty: Ravioli plněné fetou a zakysanou plnotučnou smetanou podle Šárky Castells - 2
(Foto: TV Nova)

 

Poté přiklopte druhým plátem těsta a nožem rozkrájejte na čtverce, se směsí vždy ve středu. Kraje vidličkou upevněte k sobě. Vařte ve vroucí osolené vodě 1 – 2 minuty. Podávejte přelité olivovým olejem a posypané petrželkou nebo bylinkovou strouhankou.

 

MasterChef recepty: Ravioli s houbami od Ester Vosátkové - 10 SPLASH
(Foto: TV Nova)

 

Dobrou chuť!

 

Na celý 7. díl MasterChefa se podívejte na NovaPlus.cz

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře