Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Honza se Šárkou spolu v desátém díle nechtěně utvořili tým. Šárka Honzu celou dobu poslouchala na slovo, přestože se této spolupráce Honzik obával a nevěřil, že by jim to mohlo fungovat. Nakonec utvořili dokonalý pár, který si vyšel vstříc a připr...

MasterChef recept: Květákový krém s knedlíkem a křepelčími vejci podle Honzy a Šárky

MasterChef recepty: Květákový krém s knedlíkem a křepelčími vejci podle Honzy a Šárky - 10
zdroj: TV Nova MasterChef recepty: Květákový krém s knedlíkem a křepelčími vejci podle Honzy a Šárky - 10
aktualizováno 14.03.2019, 10:34 | 14.03.2019, 10:34 | doma.cz

Honza se Šárkou spolu v desátém díle nechtěně utvořili tým. Šárka Honzu celou dobu poslouchala na slovo, přestože se této spolupráce Honzik obával a nevěřil, že by jim to mohlo fungovat. Nakonec utvořili dokonalý pár, který si vyšel vstříc a připravil perfektní jídlo. Vyzkoušejte ho doma i vy!

Porce: 4
Příprava: 45 minut
Vaření: 50 minut

 

Ingredience:


Na květákový krém:


1 šalotky
50 g másla
½ květáku
asi 100 ml bílého vína
asi 300 ml hovězího vývaru
asi 200 ml smetany ke šlehání
sůl, pepř
½ květáku
1 svazek hladkolisté petržele
sůl, pepř, citronová šťáva

Na knedlíky:


2 housky
2 vejce
asi 150 ml smetany ke šlehání
hrst hladkolisté petržele
3 větší žampiony
asi 100 g slaniny

 

Na ozdobu:


12 křepelčích vajec
ocet
plátky slaniny


Postup:


Na krém nechte na másle zpěnit najemno nasekanou šalotku, přidejte pokrájený květák a až zčervená, zalijte ho vínem a vývarem.

 

Až změkne, rozmixujte ho spolu se smetanou, dochuťte solí a pepřem.

 

MasterChef recepty: Květákový krém s knedlíkem a křepelčími vejci podle Honzy a Šárky - 3
(Foto: TV Nova)

 

Druhou polovinu květáku rozeberte na růžičky a krátce ho povařte v osolené vodě, musí zůstat křupavý. Nasekejte ho v mixéru nadrobno. Petržel rozmixujte s olejem, pak zelený olej přidávejte do květáku, ochuťte ho solí, pepřem a citronovou šťávou.

 

Na knedlík nakrájejte na kostičky housky a opečte je v troubě dozlatova. Zalijte je smetanou a žloutky, přidejte na oleji orestované a nasekané žampiony a na kostičky nakrájenou a opečenou slaninu.

 

Z bílků vyšlehejte sníh se špetkou soli. Sníh opatrně zapracujte do hmoty, tu pak zabalte v několika šiškách do potravinové fólie a vařte ve vroucí vodě 7-10 minut. Křepelčí vejce vařte po jednom ve vroucí vodě s octem. Udělejte v ní vír a do něj vyklepněte vejce. Vařte 1 minutu, pak je vyjměte.

 

MasterChef recepty: Květákový krém s knedlíkem a křepelčími vejci podle Honzy a Šárky - 5
(Foto: TV Nova)

 

Plátky slaniny opečte dokřupava. Do talíře vložte plátky knedlíků, na ně vejce, k nim květák a vše zalijte květákovým krémem. Ozdobte slaninovým chipsem.

 

Dobrou chuť!

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře