Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Radek Kašpárek odhalil v osmém díle soutěžícím recept na svůj signature dish Srnčí hřbet. Poté se každý z nich pokusil připravit stejný pokrm dle svých schopností a nejvíce se mu přiblížila Kačka, o které sám Kašpárek řekl, že její pokrm dosahuje ...

MasterChef recept: Srnčí hřbet podle Kateřiny Kolbové

MasterChef recepty: Srnčí hřbet na motivy Radka Kašpárka podle Kateřiny Kolbové - 6
zdroj: TV Nova MasterChef recepty: Srnčí hřbet na motivy Radka Kašpárka podle Kateřiny Kolbové - 6
aktualizováno 28.02.2019, 11:42 | 28.02.2019, 11:42 | TV Nova

Radek Kašpárek odhalil v osmém díle soutěžícím recept na svůj signature dish Srnčí hřbet. Poté se každý z nich pokusil připravit stejný pokrm dle svých schopností a nejvíce se mu přiblížila Kačka, o které sám Kašpárek řekl, že její pokrm dosahuje Michelinských kvalit!

Vzhledem k velké technologické náročnosti a bohatosti jsme v receptu nemohli uvést úplně přesný postup a všechny obsažené suroviny. I přesto si doma můžete připravit vynikající porkm inspirovaný receptem jednoho ze sta nejlepších kuchařů světa - Radka Kašpárka!

 

Porce: 4
Příprava: 60 minut
Vaření: 60 minut

 

Ingredience:


cca 1 kg srnčího hřbetu
Telecí mozeček
Emulze z hnědého másla
Mouka
1 cibule
olej
30 mg máslo
2 dcl hovězí vývar
5 vajec
půlka citronu
2 dcl kuřecího vývaru
20 mg lanýžové máslo
1 lesní hřib
sůl a pepř
česnek
tymián
houbový prach



Postup:


Na rozpálené pánvi s olivovým olejem osmažte lesní hřib spolu s česnekem, tymiánem a na závěr přidejte 30 g másla. Osolte, mírně opepřete a glazujte.

 

MasterChef recepty: Srnčí hřbet na motivy Radka Kašpárka podle Kateřiny Kolbové - 6
(Foto: TV Nova)

 

Na rozpálenou pánev si dejte emulzi z hnědého másla, nasekanou cibulku, tymián, dolijte hovězím vývarem, osolte a vařte 2 minuty. Poté přidejte druhou polovinu telecího mozečku, lanýžové máslo a 5 minut vařte.

 

MasterChef recepty: Srnčí hřbet na motivy Radka Kašpárka podle Kateřiny Kolbové - 2
(Foto: TV Nova)

 

Následně vše zmixujte, přelijte do kastrůlku a 2 minuty vařte. Oloupaná vajíčka, která vařte 6 minut, dejte do mixéru, přidejte šťávu z půlky citronu a po troškách přilévejte emulzi z hnědého máslo. Vše rozmixujte a můžete dolít kuřecím vývarem.

 

MasterChef recepty: Srnčí hřbet na motivy Radka Kašpárka podle Kateřiny Kolbové - 8
(Foto: TV Nova)

 

Srnčí maso ochuťte solí, lehce opepřete, zprudka osmažte dozlatova spolu s česnekem a tymiánem na olivovém oleji a glazujte. Poté dejte srnčí maso do vyhřáté trouby na 80 stupňů na 8 minut. Připravte si telecí mozeček tím, že si ho zpaříte a odblaníte. Mozeček rozřízněte napůl a nakrájejte ho na plátky.

 

MasterChef recepty: Srnčí hřbet na motivy Radka Kašpárka podle Kateřiny Kolbové - 10
(Foto: TV Nova)

 

Obalte mozeček v mouce a pozvolna opečte do zlatova. Lesní hřib a srnčí maso si nakrájejte a zalijte omáčkou. Nakonec posypte houbovým prachem. Dobrou chuť!

 

MasterChef recepty: Srnčí hřbet na motivy Radka Kašpárka podle Kateřiny Kolbové - 11
(Foto: TV Nova)



Celý recept naleznete na NovaPlus!

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře