Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Pro mnohé soutěžící se stala příprava kuřete v šestém díle naprostým propadákem. Kdo ale dokázal porotcům naservírovat skutečně delikátní pokrm, byl Petr Březina! Připravte i vy jeho kuře Poulet de Bresse a budťe doma za MasterChefa.

MasterChef recepty: Kuře Poulet de Bresse podle Petra Březiny

MasterChef recepty: Kuře Poulet de Bresse
zdroj: TV Nova MasterChef recepty: Kuře Poulet de Bresse
aktualizováno 15.02.2019, 14:36 | 15.02.2019, 14:36 | TV Nova

Pro mnohé soutěžící se stala příprava kuřete v šestém díle naprostým propadákem. Kdo ale dokázal porotcům naservírovat skutečně delikátní pokrm, byl Petr Březina! Připravte i vy jeho kuře Poulet de Bresse a budťe doma za MasterChefa.

Porce: 4
Příprava: 40 minut
Vaření: 60 minut

 

Ingredience:
Na kuře s omáčkou:
1 kuře
70 g másla
1/2 pórku
2 řapíky celeru
1 mrkev
1 šalotka
1 stroužek česneku
100-150 ml červeného vína
250-300 ml kuřecího vývaru
cukr, sůl, pepř, tymián, rozmarýn

 

Na ragú:
100 g slaniny
150 g žampionů
250 g kuřecích jater
1 větší šalotka


Postup:


Pórek, celer a mrkev nakrájejte na tenké nudličky (julienne). Osolte, opepřete, přidejte špetku cukru a na másle je orestujte do poloměkka. Kuře vykostěte a stranou si dejte napůl vykostěná stehna a prsa. Ze skeletu a odřezků si připravte základ na omáčku: zbytky opečte na olivovém oleji dočervena, zalijte je vínem a vývarem, přidejte celý stroužek česneku, tymián, rozmarýn, sůl, pepř a trochu cukru. Vařte alespoň 30 minut tak, aby se omáčka trochu zredukovala.

 

MasterChef recepty: Kuře Poulet de Bresse podle Petra Březiny - 2
(Foto: TV Nova)

 

Stehna a prsa lehce naklepejte přes potravinovou fólii, osolte, opepřete, naplňte restovanou zeleninou a zabalte, můžete svázat potravinářským provázkem nebo spíchnout špejlemi. Pak balíčky opékejte na olivovém oleji.

 

MasterChef recepty: Kuře Poulet de Bresse podle Petra Březiny - 10
(Foto: TV Nova)

 

Zalijte přecezenou omáčkou a duste asi 20 minut. Pak kuře vyjměte, šťávu zredukujte a dochuťte. Slaninu nakrájejte na kostičky a vyškvařte ji na pánvi, pak přidejte najemno pokrájenou šalotku, nakrájené houby, tymián, sůl, pepř a opečte. Nakonec přidejte pokrájená játra, vypněte plamen a míchejte, aby se játra ovařila (uvnitř by měla zůstat růžová).

 

MasterChef recepty: Kuře Poulet de Bresse podle Petra Březiny - 7
(Foto: TV Nova)

 

Na nahřátý talíř naskládejte roládou, přidejte ragú, polijte omáčkou a ozdobte cibulkou. Přejeme vám dobrou chuť!

 

MasterChef recepty: Kuře Poulet de Bresse podle Petra Březiny - 6
(Foto: TV Nova)

 

NA CELÝ 5. DÍL MASTERCHEFA SE PODÍVEJTE ZDE

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře