Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Nepeče se a je bez těsta, přesto chutná skvěle.

Nepečený jablečný koláč

Vložit video na:

aktualizováno 16.10.2010, 10:38 | 16.10.2010, 00:00 | TV Nova

Nepeče se a je bez těsta, přesto chutná skvěle.

Ořechy a datle rozmixujte v mixeru na hrubší konzistenci. Formu na koláč vymažte olejem a vysypte kokosem. Do formy dejte ořechovo-datlovou hmotu a vložte do lednice, aby směs zatuhla.
Pomocí mandolíny nakrájejte jablíčka na plátky - ideální je strouhat je do vody s kapkami citronu, aby nezhnědla. Přendejte jablíčka do kastrolku s ostatními ingrediencemi a vařte po dobu asi 10 minut. Jablíčka z tekutiny vyndejte, nechte okapat. Naskládejte je na korpus z datlí a ořechů a přelijte želírovacím sirupem z jablečné šťávy a agaru. Dejte vychladit. Před krájením je nejlepší dát koláč na půl hodiny do mrazáku – lépe se pak krájí.


Na 12 kousků potřebujeme:

100 g vlašských ořechů,
1000 g datlí bez pecek,
olej na vymazání formy ,
1 lžíci strouhaného kokosu


Na náplň:
3 jablka,
šťávu z citronu,
¼ lžičky skořice,
100% jablečnou šťávu,
Agar-agar (potravinářská želatina)

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

 
2 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře