Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Máte doma po Velikonocích zásobu uvařených vajec? Zkuste recept na oblíbenou dobrotu i netradiční polévku.

Co s vajíčky? Zkuste pštrosí vejce nebo polévku šmigrustovku RECEPTY

Velikonoční polévka šmigrustovka - 4
zdroj: akademiekvality.cz Velikonoční polévka šmigrustovka - 4
aktualizováno 23.04.2019, 00:00 | 23.04.2019, 00:00 | doma.cz

Máte doma po Velikonocích zásobu uvařených vajec? Zkuste recept na oblíbenou dobrotu i netradiční polévku.

Jestli vám z koledy zbylo hodně uvařených vajec, nemusíte z nich dělat jen chlebíčky s vajíčkovou pomazánkou. Zkuste naše recepty, které zachutnají celé rodině.

 

Pštrosí vejce

 

Recept na pštrosí vejce je rychlý, chutný a zamilují si ho i vaše děti. Pštrosí vejce totiž vypadají jako od dinosaura!

 

Velikonoční recepty - 1
(Foto: akademiekvality.cz)


Ingredience:
4 porce

 

4 vejce uvařená natvrdo
500 g mletého masa (vepřová a hovězí směs)
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 vejce
3 žloutky
strouhanka na obalení
rostlinný olej na smažení
sůl
pepř

 

 

Postup:


1. Mleté maso smíchejte se žloutky a kukuřičným škrobem a směs osolte a opepřete.

 

Velikonoční recepty - 2
(Foto: akademiekvality.cz)


2. Oloupaná, natvrdo uvařená vejce rovnoměrně obalte masovou směsí.

 

Velikonoční recepty - 3
(Foto: akademiekvality.cz)


3. Masové bochánky pak dále obalte v rozšlehaném, osoleném vejci a strouhance.

 

Velikonoční recepty - 4
(Foto: akademiekvality.cz)


4. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené bochánky osmažte dozlatova.

 

Velikonoční recepty - 5
(Foto: akademiekvality.cz)


5. Podávejte s krémovou bramborovou kaší nebo vařenými brambory.

 

Velikonoční recepty - 6
(Foto: akademiekvality.cz)

 

ČTĚTE TAKÉ:

VELIKONOČNÍ inspirace ze zahraničí + 3 netradiční recepty na váš slavnostní stůl
Co po Velikonocích s tolika vejci? 5 rychlých a levných receptů
Co s vejci po Velikonocích? Máme pro vás inspirující recepty
Nejlepší recepty na vaječné pomazánky: Trumfnete nás?

 

Velikonoční polévka šmigrustovka

 

Velikonoční polévka šmigrustovka - 1
(Foto: akademiekvality.cz)

 

Šmigru-co? Pokud jste ještě neslyšeli o velikonoční polévce šmigrustovce, věřte, že si ji pro příště zapamatujete. Tato neobvyklá polévka dostala název od slova šmigrust, jak se v některých částech Moravy říká Velikonocům. Podle mnohých do ní patří to, co vykoledujete, na talíři hraje všemi barvami a prý dokáže zázraky, pokud máte z koledy podrážděný žaludek.


Ingredience:
4 porce


1 větší cibule
300 g uzeného masa
1 pikantní klobása
1 žloutek
4 vejce uvařená natvrdo
2 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké mleté papriky
strouhaný křen
1 l vody
pažitka
sůl
pepř


Postup:


1. V 1 litru vodu uvařte uzené maso a klobásu s oloupanou cibulí.

 

Velikonoční polévka šmigrustovka - 2
(Foto: akademiekvality.cz)


2. Vyjměte maso a klobásu a nakrájejte je na kostičky. Rozdělte je do čtyř talířů a do každého přidejte rozpůlené uvařené vejce.

 

Velikonoční polévka šmigrustovka - 3
(Foto: akademiekvality.cz)


3. Vývar proceďte a následně přiveďte k varu. Postupně do něj zašlehejte smetanu promíchanou s moukou a mletou paprikou.
 

4. Odstavte, přidejte žloutek a ochuťte solí a pepřem.
 

5. Nachystaný vývar rozdělte do talířů a dozdobte strouhaným křenem a pažitkou.

 

Velikonoční polévka šmigrustovka - 4
(Foto: akademiekvality.cz)

 

Autor receptů: akademiekvality.cz

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře