Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Jak se co nejrychleji dostat do kondice? Samozřejmě platí, že nejlepší je slavit tak, abychom kocovinu vůbec nemuseli řešit. Když už se nám to nepovede, nabízíme vám několik tipů, jak být zase fit.

Pryč s kocovinou. RADY, jak na to

Po flámu
zdroj: Thinkstockphotos Po flámu
aktualizováno 01.01.2019, 00:00 | 01.01.2019, 00:00 | doma.cz

Jak se co nejrychleji dostat do kondice? Samozřejmě platí, že nejlepší je slavit tak, abychom kocovinu vůbec nemuseli řešit. Když už se nám to nepovede, nabízíme vám několik tipů, jak být zase fit.

Silvestr je jen jednou za rok, takže rozhodně nemusíte mít špatné svědomí z toho, že jste si trochu "vyrazili“ z kopítka. Pokud musíte druhý den po oslavě normálně mezi lidmi "fungovat“, udělejte toto:

 

 

ZPĚT DO FORMY


• doplňujte NEALKOHOLICKÉ tekutiny hned po probuzení – nejraději neperlivou vodu. Ty potom pijte po menších dávkách průběžně celý den;
• tekutiny můžete doplnit i vývarem nebo česnečkou;


• nepijte alkohol, heslo "napravím se tím, co mi kocovinu způsobilo“ nepomůže. Ani tradiční "dej si pivo, to tě srovná“ není dobré řešení;


• nesnažte se "bolehlav“ vyléčit kávou – "Působí močopudně, a tudíž odvodňuje. Vy potřebujete tekutiny naopak doplňovat,“ radí nutriční terapeutka Věra Králová;


• zapomeňte na zbytky jídla ze Silvestra. "Nejezte tučná a těžká jídla, ale zkuste posnídat lehce, třeba toast s margarínem, šunkou a kouskem zeleniny,“ říká odbornice;


• během dne popíjejte zelené nebo bylinné čaje. „Dobrý je heřmánkový, mátový nebo kopřivový“;


• projděte se na čerstvém vzduchu – okysličíte krev a hned vám bude lépe. Jestli vám po oslavě nohy neslouží, alespoň si lehněte do dobře větrané místnosti.

 

  

Tip na vyprošťovák:

 

Rychlá česnečka

 

 

Suroviny:


1 litr vody
4 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1 lžička majoránky
Sůl, pepř
Chléb

 

Postup:

Chléb nakrájejte na kostičky a krátce orestujte na oleji (možné připravit si již den předem). Na talíř dejte prolisovaný česnek, majoránku, mírně osolte a opepřete a zalijte vroucí vodou. Na závěr přidejte kostičky orestovaného chleba.

 
7 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře