Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Každá hospodyňka má svůj vlastní recept na jablečný závin. Proč ho ale jednou za čas trochu „neokořenit“ o nové ingredience.

RECEPT na neuvěřitelně jemný štrúdl

Jablečný závin
zdroj: oficiální zdroj Jablečný závin
aktualizováno 19.01.2019, 00:26 | 19.01.2019, 00:26 | doma.cz

Každá hospodyňka má svůj vlastní recept na jablečný závin. Proč ho ale jednou za čas trochu „neokořenit“ o nové ingredience.

Jablečný závin je oblíbený dezert zejména v českých domácnostech. Pochutnávají si na něm nejenom děti, ale i dospělí.

 

Nadčasová kombinace jablek, skořice a rozinek si skvěle rozumí se sametově jemným skyrem, a na vašem jazyku způsobí ten pravý ohňostroj chutí. Vyzkoušejte to a vězte, že nebudete litovat.

 

Ingredience:

 

400 polohrubé mouky
250 g másla
1 vejce (+ 1 vejce na potření)
1 prášek do pečiva
200 g Skyr natur
špetka soli
1 kg jablek
3 skořicové cukry
Rozinky
Vlašské ořechy
Strouhanka

 

Jablečný závin
(Foto: oficiální zdroj)

 

ČTĚTE TAKÉ:

Oblíbený štrúdl: 6 netradičních receptů, které vám provoní podzim
Pivní závin – delikatesa!
Kaki štrúdl
Škvarkový závin

 

Postup:

 

Do prosáté mouky zamícháme prášek do pečiva a pak přidáme změklé máslo, celé vejce, sůl a skyr. Ručně zpracujeme těsto a dáme jej chladit do ledničky.

 

Zatím okrájíme jablka, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na menší kousky.

 

Z těsta vyválíme obdélníkový plát, poklademe jej na středu jablky, posypeme trochu skořicovým cukrem, rozinkami, ořechy a nakonec strouhankou. Poté krajními částmi těsta náplň zabalíme a přendáme závin na pečícím papírem vyložený plech.

 

Opakujeme, dokud zbydou suroviny, nakonec potřeme rozmašlovaným vajíčkem a pečeme asi 20 minut na 170 stupňů.

 

Přejeme Vám dobrou chuť! 

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře