Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Jedlé kaštany jsou s podzimními a zimními sychravými dny jednoznačně spjaty. Pavlína Bersziová si pro vás připravila recept z kaštanového pyré.

Řezy z kaštanového pyré

aktualizováno 07.11.2010, 08:44 | 07.11.2010, 00:00 | TV Nova

Jedlé kaštany jsou s podzimními a zimními sychravými dny jednoznačně spjaty. Pavlína Bersziová si pro vás připravila recept z kaštanového pyré.

Máslo a cukr utřeme. Do másla přidáme vejce, lískové oříšky, mouku s práškem do pečiva a brandy. Těsto rozetřeme na plech a dáme péct. Při 170 °C pečeme 40 minut a pak necháme korpus vychladnout.
Kaštany nařežeme do kříže a dáme je péct do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme je cca 15 minut. Upečené kaštany oloupeme. Do kastrůlku dáme mléko s vanilkovým luskem a svaříme. Přidáme máslo, cukr, oloupané kaštany a vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Vařené kaštany posléze rozmixujeme.
Z trouby vyndáme upečený korpus. Kaštanové pyré rozetřeme na korpus. Ušleháme smetanu a rozetřeme ji na povrch.


Na 12 kousků potřebujeme:


Těsto:
125 g másla,
100 g moučkového cukru,
2 vejce,
125 g mletých lískových oříšků,
125 g polohrubé mouky,
½ kypřicího prášku do pečiva,
4 lžíce brandy,
tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání pekáčku


Kaštanové pyré:
300 g jedlých kaštanů,
100 ml mléka,
½ vanilkového lusku,
100 g másla,
100 g krupicového cukru,
200 ml smetany

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

 
1 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře