Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Milým hostem Ivana Vodochodského je rosnička Karla Mráčková, připraví ji výborný slaný koláč z křehkého těsta s tuňákem a pórkem.

Slaný koláč s tuňákem a pórkem

Vložit video na:

aktualizováno 08.06.2012, 18:16 | 08.06.2012, 18:10 | TV Nova

Milým hostem Ivana Vodochodského je rosnička Karla Mráčková, připraví ji výborný slaný koláč z křehkého těsta s tuňákem a pórkem.

Prosetou mouku se solí smícháme se ztuhlým máslem, přidáme vejce a vypracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme odpočinout v ledničce asi 30 minut.

Troubu předehřejeme na 180°C. Těsto vyválíme, přeneseme jej do KULATÉ ZVLNĚNÉ FORMY a vmačkáme do okrajů. Těsto propícháme vidličkou, navrch položíme list pečicího papíru a vsypeme suché luštěniny – hrách nebo fazole. Těsto předpečeme asi 10 minut.

Očistíme pórek, nakrájíme ho na kolečka a na pánvi ho na rozpuštěném másle krátce podusíme. Osolíme, opepříme a veškerou tekutinu necháme odpařit. Tuňáka rozdrobíme na kousky a smícháme s pórkem. Směs necháme prochladnout, přidáme rozšlehaná vejce, estragon, smetanu a sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř. Vlijeme do předpečené těstové misky.

Pečeme 35–40 minut, až náplň zpevní, začne zlátnout a trochu nabude. Před vyjmutím z formy necháme quiche lehce vychladnout. Podáváme teplý nebo studený.

 

TIP:
Pro přípravu tohoto receptu můžete použít krájecí kolečko DELÍCIA a kónický váleček na těsto DELÍCIA.
Pokud máte doma troubu Whirlpool, zvolte na pečení z technologie 6. smysl přednastavený recept - Plněný slaný koláč - Quicche Lorraine.
 



Potřebujeme:

Na těsto:

150 g pšeničné mouky,
1 vejce,
75 g másla,
sůl

Na nádivku:

2 ks pórku (pouze bílá část),
1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě,
1 kelímek Creme Fraiche,
100 g másla,
kuřecí vývar,
2 vejce,
50 g nastrouhaného aromatického sýra,
1 lžíci posekaného estragonu,
špetku muškátového oříšku,
sůl a pepř

 

 

 

Podívejte se na další recepty s VIP hosty:

Těstoviny s chřestem a houbami
Chřest a ředkev na grilu s omáčkou miso
Mladý hrášek s hlívou ústřičnou
Ceviche – marinovaná ryba
Pivní vepřenky s olomouckým tvarůžkem
Tom KhaKai – Thajská kuřecí polévka
Krůtí chilli
Vejce po burgundsku
Špagety s mušlemi
Danuščiny kotlety
Flammekuchen aneb Ohnivý koláč

 

 

Staňte se fanoušky Tescomy s chutí na Facebooku

 
4 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře