Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Oblíbené lehounké sladkosti původem z Francie si můžete snadno vyrobit i doma.

SOUTĚŽNÍ RECEPT: Růžové jahodové makronky

Jahodové makronky
zdroj: Archiv autorky Jahodové makronky
aktualizováno 11.06.2016, 00:34 | 11.06.2016, 00:34 | doma.cz / čtenářka

Oblíbené lehounké sladkosti původem z Francie si můžete snadno vyrobit i doma.

Potřebujete:

 

Na těsto:
• 140 g jemně mletých mandlí
• 125 g moučkového cukru
• 100 g bílků
• 100 g cukru krupice

 

Na náplň:
• rozmixované jahody (nebo jahodová marmeláda)
• kousky jahod
• mascarpone
• zakysaná smetana

 

ZAPOJTE SE TAKÉ:

SOUTĚŽ: Podělte se o svůj skvělý jahodový recept a vyhrajte nejužší tyčový mixér na světě

 

Postup:


Namleté mandle smícháme s moučkovým cukrem a promixujeme. Přesijeme přes síto, velké kousky, které neprojdou, se nesmí do makronek dostat, způsobily by vám při pečení hrudky.


Vaječné bílky vyšleháme s cukrem, nebojte se sníh trochu přešlehat. Vmícháme rozmixované jahody (nebo marmeládu). Společně znovu prošleháme.


Do mísy přisypeme mandle s cukrem a promícháme. Hmota musí být jednolitá, ne moc řídká.


Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí cukrářského sáčku na něj dávkujeme budoucí makronky. Pozor na rozestupy, ať se vám neslepují.

 

Jahodové makronky
(Foto: Archiv čtenářky)


Můžeme nechat 15 minut odpočinou, těsto se slehne a makronky pak budou mít rovnoměrnější tvar.


Poté vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 150°C dvacet minut.


Po upečení necháme dobře vychladnout, z plechu sundáváme až studené. Poté slepujeme.


Na náplň smíchejte zakysanou smetanu s mascaropne a mezi dvě půlky můžeme do středu krému jako překvapení přidat kousek jahůdky. Makronky budou ještě sladší.

 

Jahodové makronky
(Foto: Archiv čtenářky)


Před podáváním nechte odležet v lednici několik hodin, těsto pěkně natáhne vlhkost a jemnost z mascarpone.

 

Jahodové makronky
(Foto: Archiv autorky)

 

Autorkou receptu je čtenářka Lucie Kantůrková z Ostravy.

 
1 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře