Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Sezóna grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či kremžské klasiky.

Vytuňte grilování: 7 receptů na lahodné domácí hořčice

Hořčice - 3
zdroj: Labeta Hořčice - 3
aktualizováno 31.05.2019, 00:00 | 31.05.2019, 00:00 | doma.cz

Sezóna grilování je tady a s ní experimentování s chutěmi. Hořčice je základ k masu i do marinád, nemusíte však zůstávat u plnotučné či kremžské klasiky.

Dejte letos přednost neobvyklým kombinacím a vyzkoušejte něco nového… Nelekněte se, pokud čerstvě připravená hořčice bude trochu pikantnější. Dopřejte jí pár dní na rozležení, aby se ostrý říz trochu vstřebal.

 

Exotická ananasová hořčice

 

Vyzkoušejte recept na exotickou ananasovou hořčici. Palčivá chuť hořčice se sladkým ananasem vytváří v ústech naprostou harmonii chutí a vůní.

 

Hořčice - 5
(Foto: Labeta)

 

Potřebujete:


100 g Hořčičného semínka Labeta
60 g ananasu
160 ml vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
1 lžička soli

 

Postup:


Očištěný a na malé kousky pokrájený ananas smícháme s hořčičným semínkem, přidáme všechny ostatní ingredience a necháme přes noc odležet v ledničce. Odleženou směs rozmixujeme mixérem a opět dáme odpočinout do chladničky. Po jednodenním odležení můžeme podávat. Hořčici skladujeme v uzavřené sklenici v chladničce.

 

Náš tip: Hořčice je zpočátku hodně pikantní, ostrá chuť se však v průběhu několika dní rozleží.


Hořčice s curry kořením

 

Kombinace hořčičných semínek s oblíbeným curry kořením, které je naprostou explozí chutí. Výsledkem je proto nejen výrazná vůně, ale i chuť.

 

Hořčice - 6
(Foto: Labeta)

 

Potřebujete:


100 g hořčičného semínka
160 ml vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
1 lžička soli
2 lžičky curry koření

 

Postup:


Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Grilovat lze i DIETNĚ! Známe nejlepší MARINÁDY PRO ŠTÍHLOU LINII
4 nejlepší marinády na maso, které zvládne každý!
Netradiční RECEPTY na šťavnaté HAMBURGERY! Potřebujete mošt, whisky nebo chipsy

 

Citronová hořčice

 

Hořčice - 2
(Foto: Labeta)

 

Potřebujete:


100 g hořčičného semínka
160 ml vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžička citronové kůry
1 lžička citronové šťávy

 

Postup:


Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.


Chilli hořčice

 

Hořčice - 1
(Foto: Labeta)

 

Potřebujete:

 

100 g hořčičného semínka
160 ml vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžička drceného chilli

 

Postup:

 

K jednomu balení hořčičného semínka přidáme chilli a všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Směs dáme na 24 hodin odležet do ledničky. Po odležení směs rozmixujeme. Pokud chceme dosáhnout dohladka rozmixované konzistence, je vhodnější použít běžný mixér. Pro hrubší strukturu postačí použití tyčového mixéru. rozmixovanou hořčici dáme na dalších 24 hodin odpočinout do ledničky, poté můžeme podávat.

 

Hořčice se sladkou paprikou

 

Hořčice - 7
(Foto: Labeta)

 

Potřebujete:


100 g hořčičného semínka
160 ml vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžíce olivového oleje
1lžička sladké mleté papriky

 

Postup:

 

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

 

Medová hořčice

 

Hořčice - 8
(Foto: Labeta)

 

Potřebujete:

 

100 g Hořčičného semínka
160 ml vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
1 lžička soli
1 polévková lžíce medu

 

Postup:


Všechny suroviny důkladně promícháme v míse, zakryjeme a necháme 24 hodin odležet v lednici. Poté je rozmixujeme buď tyčovým nebo klasickým mixérem (ten je vhodnější, pokud preferujeme hladkou konzistenci). Rozmixovanou hořčici necháme znovu 24 hodin uležet v chladničce a poté můžeme servírovat. Hořčici uchováváme v zavřené skleničce v chladničce.

 

Tymiánová hořčice

 

Hořčice - 9
(Foto: Labeta)

 

Chystáte zahradní party s grilováním, nebo jen plánujete drobné pohoštění ke sledování vašeho oblíbeného filmu? Co takhle připravit variaci dipů a hořčic, které ozvláštní jakoukoli chuťovku? Plnotučnou a kremžskou hořčici zná u nás každý, ale taková hořčice provoněná tymiánem vás posune do naprosto jiných gastronomických výšek. Milujete-li bylinky, s hořčicí s tymiánem rozhodně nešlápnete vedle.

 

Potřebujete:


100 g hořčičného semínka
160 ml vody
2 lžíce octa
3 lžíce cukru
1 lžička soli
1 lžička sušeného nebo čerstvého tymiánu

 

Postup:

 

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Směs necháme 24 hodin odpočinout v chladničce. Odleželou směs rozmixujeme. Jemnost mixování zvolíme podle vlastní preference. Rozmixovanou hořčici dáme znovu na 24 hodin odležet do chladničky, kde ji následně také skladujeme.

 
0 hlasů
Vaše hodnocení

Přidat názor

Ke článku nejsou žádné komentáře