Klávesové zkratky na tomto webu - rozšířené Na obsah stránky Na hlavní stránku Přejít do archivu Přejít na televizní program Přejít na tn.cz Přejít na stránky Nova Cinema
Přihlásit »  |  Registrace »

Připravte si s Babicův chutný a vydatný oběd v podobě řízku s houbami a bramborovými noky, jistě pochutnáte!

Babicův myslivecký řízek s houbami bude chutnat všem!

Vložit video na:

aktualizováno 09.08.2012, 14:49 | 10.08.2012, 00:00 | TV Nova / doma.cz/ina

Připravte si s Babicův chutný a vydatný oběd v podobě řízku s houbami a bramborovými noky, jistě pochutnáte!

Jirka Babica vám poradí, jak využít houbové sezóny a připravit si vynikající jídlo. Pohostit tak můžete sebe, ale i rodinu. Klasickým mysliveckým řízkem nikoho neurazíte, spíše naopak. Návštěvy se budou ptát na recept, který vypadá následovně:

 

Potřebujeme:

400 g vepřové kýty,
100 g hladké mouky,
300 g žampionů,
200 g slaniny,
2 jarní cibulky,
kelímek 33% smetany,
olej, sůl, pepř


Noky:

4 brambory,
1 vejce,
3 lžíce hladké mouky,
3 lžíce krupice,
sůl

 


Maso naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou, opečeme doměkka a vyndáme. Na pánev dáme slaninu, nakrájené žampiony a jarní cibulku, osolíme, opepříme, opečeme a zalijeme smetanou.

 

ČTĚTE TAKÉ:

Lahůdka na víkend: Čokoládová buchta s kokosovou tyčinkou

Voňavý orient: Dietní brambory na indický způsob!

Vařené brambory rozmačkáme, přidáme vejce, sůl, mouku a krupici a smícháme v těsto. Uděláme váleček, nakrájíme na noky a vaříme v horké osolené vodě až vyplavou na povrch. Uvařené nočky necháme okapat a opečeme je na oleji.

 

 

Staňte se fanoušky Babicových dobrot na Facebooku

 
4 hlasů
Vaše hodnocení